изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:47 EEST
ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ЩЕ ПОСРЕЩНАТ 1 ЮНИ НА ПИКНИК В ЗООПАРКА    
НовиниДеца с увреждания ще посрещнат 1 юни на пикник в Центъра за защита на природата и животните в Добрич, съобщават от фондация "Лумос", която организира празника заедно с общината. Двайсет и пет момичета и момчета от центровете за настаняване от семеен тип ще се порадват на природата и на новородените обитатели на зоопарка - кончето Искра от редкия вид на Пржевалски, на шотландското пони, на най-новото потомство на цакели, муфлончета и камерунски козлета.

Ръководителят на "Лумос"-Добрич Снежана Ванкова казва,че най-важното е момчетата и момичетата с увреждания да бъдат част от детската общност и да общуват на празника с връстниците си. В дните преди 1 юни децата в центровете ще подготвят и празнична украса.
Фондация "Лумос" подпомага трансформирането на социалните институции в услуги. В четирите центъра за деца и младежи с увреждания в Добрич живеят около 50 момчета и момичета.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди