изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 03:01 EEST
НАБИРАТ КАНДИДАТИ ЗА СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ ЗА ОКРЪЖЕН СЪД ДОБРИЧ    
Ред и сигурностОбщинският съвет в Добрич открива процедура за определяне на съдебни заседатели за Окръжен съд –Добрич. Кандидатите трябва да бъдат дееспособни български граждани, на възраст от 21 до 68 години и да имат настоящ адрес в Община град Добрич. Сред условията още са да имат завършено най-малко средно образование; да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията; да не страдат от психически заболявания.

Не се допуска те да са съдебни заседатели в друг съд, общински съветници, участници в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели. Не могат да работят в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в съдебния район.
 
Кандидатите за съдебни заседатели трябва да подадат документи в секретариата на Общинския съвет в град Добрич в срок до 30 юни 2018 г.  Пакетът за кандидатстване включва подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено образование; медицинско удостоверение, че лицето не страда от психическо заболяване; данни за контакт на две лица, към които Общински съвет град Добрич да се обръща за препоръки; мотивационно писмо; писмено съгласие; декларация за липса на обстоятелствата по чл. 67, ал. 3 от ЗСВ; документ за извършена проверка по реда на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, ако са родени преди 16 юли 1973 г.
 
Сформирана е временната комисия, която да проведе изслушване на кандидатите и да обяви резултати в 7-дневен срок преди гласуването за кандидатите за съдебни заседатели.

От сайта на общината може да се изтеглят образци на заявление за кандидатстване; декларация за липса на обстоятелства по чл.67, ал.3 от ЗСВ и писмено съгласие, необходими на кандидатите за заседатели.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди