изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:53 EEST
VІІ ФЕСТИВАЛ НА ТАЛАНТИТЕ СЪБИРА ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО    
Новини Фестивалът в Добрич ще се проведе днес по повод Деня на детето на пл. „Свобода“ от 10.00 до 19.00 ч. с много спортни игри и забавления. Модератори и инструктори ще забавляват най-малките жители на града в различни спортни работилници – по стрелба с лък, скачащи и статични кокили с демонстрации, слаклайн – ходене и баланс върху лента, и други.

Предвидени са забавления за деца от различни възрасти – морски шах, игри с балони, рисуване. Малчуганите ще могат да се запознаят и с игрите на баба и дядо – „Корам“, „Гърненца“, „Прескочи кобила“, „Отвори Кальо порти“, съобщи кореспондентът на Радио Варна Петранка Божкова.
В Етнографския комплекс „Старият Добрич“ ще отвори врати работилничка „Млад занаятчия“, в която децата ще изработват керамика, дърворезба, българска шевица по инициатива на читалище „Български искрици“. Регионалният исторически музей ще провокира за пореден път детското въображение чрез рисуване върху фасадата на музейната сграда в градския парк. Празненство ще има и в Центъра за защита на природата и животните, където ще гостуват деца и младежи с увреждания от центровете за настаняване от семеен тип. Там ще има пикник и други развлечения, организирани съвместно с фондация „Лумос“.
Програмата за деня предвижда и две театрални представления. Кукленият театър „Дора Габе“ ще зарадва децата със спектакъла „Червената шапчица“ от 9 и 30-сет, а танцов театър „Дея“ ще представи в залата на ДТ „Й. Йовков“ спектакъла „Седем“ от 19.30 ч. В 19.00 часа в зала „Добротица“  ще се проведе Магнетично шоу за деца с екстремна демонстрация на The Joker. Празничните прояви по случай Международния ден на детето са организирани от община Добрич, съвместно с културните институти в града – Художествената галерия, библиотека „Дора Габе“, РИМ, училища, детски градини и граждански сдружения.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди