изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:01 EET
Приятели на разстреляния в Слънчака Коста Николов разказват за бизнеса му и какъв човек е бил    
Новини Последните си няколко дни, преди да бъде брутално убит в стила на позабравените мафиотски убийства от времето на прехода, бизнесменът Коста Николов е прекарал в компанията на две красиви жени и на дъщеря си. Това научи ексклузивно БЛИЦ от негови приятели. Те разкриват, че той не е бил притеснен, не е имал затруднения в бизнеса си и нищо не предвещавало, че ще се случи най-лошото. Това сочи и проверка на БЛИЦ в Търговския регистър, според която той не е имал финансови проблеми.


 Само преди дни Коста Николов е открил поредната си игрална зала "Гладиатор" в Несебър. Със същото име е и казино в центъра на Бургас. Бизнесменът е държал още и франчайзинг за онлайн футболни залагания. Бизнесът на разстреляният показно мъж е бил разнороден, но е включвал основно хотели, игрални зали и казина. Името на Коста Николов се свързва предимно с хазартния бизнес по морето. Той е държал над 10 игрални зали в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и Нова Загора. Бил е и собственик на хотел „Цезар Палас” в Нова Загора. Освен това се е занимавал и с внос и продажба на автомобили. Едно от казината му се намира в района зад сградата на Районно управление в Слънчев бряг, другите игрални зали, които държи в курорта, са срещу входа на култовия ресторант „Джани” и до известната дискотека „Мания”. Именно там е вечерял и през последните дни от живота си. Справка в Търговския регистър още сочи, че Николов е едноличен собственик на седем фирми, сред които „Кан Бет” ЕООД, „Цезар Палас” ЕООД, „Меджик Кан” ЕООД и „Кан-Белс” ЕООД. Според съдебната им регистрация седалището им е на адрес ул. „Васил Левски” №29 в Нова Загора, на който се намира и хотел „Цезар Палас”. Самият Николов е също от Нова Загора, но се установява трайно в Бургас и Слънчев бряг още в началото на 90-те години. Има и подходящо образование - завършил е икономика в Унгария. Като се връща в България, започва да прокарва хазартния си бизнес и става собственик на една от първите игрални зали в Слънчев бряг. Поонова време тази ниша се контролира от вече бившата групировка СИК, но няма данни Николов да е гравитирал към нея. Хора, които са го познавали от онези дни разкриват пред БЛИЦ, че е бил изключително напорист, но и дипломатичен, умеещ да лавира между конкурентите и приятелите си в бизнеса. Според тях именно това му дава способността да оцелее в онези трудни времена в условията на невероятна конкуренция. "Беше мургав, не много висок, умееше да остава някак си незабележим, независимо от всичко. Най-вече не влизаше в конфликти. Когато в едно от заведенията му се стигна до сбиване, лично той издири участниците в мелето и ги предупреди повече да не влизат там. А те не бяха случайни хора", спомня си пред БЛИЦ познат на Николов от онези години. От профила на Коста Николов във Фейсбук става ясно, че последните дни преди смъртта си той прекарва наистина безметежно. Редува ресторант след ресторант в Несебър, Слънчев бряг и Равда.


Росица Желева

На повечето места той е със своята служителка Росица Желева, както и с дъщеря си Свилена Николова.


Свилена Николова

Момичето е на 21 години и е дете от брака му с Ивелина Йорданова, с която той е разведен. Заедно с тях е и известната и в столичните среди красавица Симона Тодорова.


Симона Тодорова

Засега не е ясно дали тя не е приятелката на Николов, но е била забелязвана често в неговата компания. Противоречива остава информацията и за жената, която се е намирала с бизнесмена по време на неговия показен разстрел. Първоначално изтекоха данни, че по време на убийството в луксозния Мерцедес на Николов е бил мъж, но после стана ясно, че той е бил там с младо момиче. Именно то успява да подаде сигнал на 112 за инцидента, но при идването на лекарите вече е изпаднало в кома заради нараняванията от куршумите, изстреляни по време на бруталното убийство. Убийците са знаели точно разписанието на Николов, проследили са го с БМВ, изчакали са го да спре колата си, след което са изстреляли по него два пълнителя, наранявайки по този начин и спътничката му. В последствие стана ясно, че задържан и откаран в ареста - 37-годишният Михаил Станчев, е убиецът – бившият приятел на Симона, която от няколко месеца била забелязвана, да се придвижва с богатия 55-годишен бизнесмен от Нова Загора.

Мира НАЙДЕНОВА / https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.53 секунди