изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:26 EET
СПАРТАК ЗАВЪРШИ НА 12-О МЯСТО В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА    
Спорт


Носителят на титлата на България МФК Спартак завърши на 12-о място в Шампионската лига по плажен футбол. Надпреварата се проведе в португалския град Назаре. Варненци отстъпиха в спора за 11-ото място с 2:5 на израелския Фалфала. Спартаклии поведоха в резултата още в третата минута. Иван Мартинов успя да изпревари вратаря за една топка, излъга го и прати кълбото в мрежата. В края на първата третина израелците успяха да изравнят.

Гол със задна ножица вкара Лоренц Лион Гомес. Всъщност испанецът реализира всичките пет попадения за Фалфала. През вторите 12 минути той порази три пъти мрежата на Станислав Иванов. В 26-ата минута играещият треньор на МФК Спартак Симеон Христов успя да намали разликата след много красив гол от фаул, но Гомес оформи крайния резултат малко след това със странична ножица.

Така варненци приключват едно великолепно и доста над очакванията представяне. Българите изтеглиха супер тежък жребий за предварителната си група, но в първите два мача от нея стигнаха до страхотни победи над шампионите на Франция и Чехия - Марсилия и Теплице, съответно с 5:3 и 7:3. Последва тежко поражение от европейския шампион и настоящ финалист в турнира Брага с 0:11, но така или иначе български тим за първи път проби във фазата на елиминациите. На осминафиналите отново тежък жребий прати играчите на Симеон Христов срещу португалския супергранд Спортинг (Лисабон). Спартаклии показаха невероятно себераздаване, бориха се много, но в крайна сметка отстъпиха с 2:4. Така те трябваше да играят за местата от 9-о до 16-о и още в първия си мач записаха победа над латвийците от Крейс с 4:3. Последваха две поражения в битката за 9-о - 12-то място - от румънския Уест Дева с 0:4 и от Фалфала с 2:5.

Със сигурност Спартак демонстрира огромно израстване в представянето си и привлече вниманието на големите тимове в този спорт. Направеното от варненци е истински подвиг, като се има предвид, че те са аматьори, а срещу себе си имаха напълно професионални клубове с класни чужденци, огромни щабове и бюджети, доближаващи се до отборите от големия футбол.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди