изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:46 EEST
НА КАЛИАКРА ОЩЕ СЕ ИЗДИРВА ЕДНО ОТ СЪКРОВИЩАТА НА ЛИЗИМАХ; МАЛКИЯТ ЕРДОГАН БИЛ УБИТ, ЗА ДА НЕ СЕ МЪЧИ    
Новини ДАРИНА МИРЧЕВА: - Може би, много хора не знаят или са забравили, че на Калиакра е укрито и все още се издирва едно от съкровищата на Лизимах, който управлява Тракия след смъртта на Александър Македонски през ІV в.пр.Хр. Едва ли е много популярен и фактът, че на Калиакра е погребан известният дервиш и лечител Саръ Салтък, чието тяло, според легендата, дошли да искат 40 царе. Наскоро пък  проф. Георги Атанасов съобщи за нови документи, които показват, че през 1402 г.


Калиакра е управлявана, макар и за кратко, от известната генуезка фамилия Грималди. Най-новото от тазгодишните проучвания е, че още в първите дни се откри светилище на един от най-известните тракийски богове Залмоксис.
Яйлата пък е не само магически природен феномен, известен вече в цяла България, но там продължава да се възстановява и античната крепост. Само най-ревностните й обитатели обаче знаят, че в пещерите на Малката Яйла са врязали своите знаци и прабългарите.
Тези, а и още много други са любопитните и по-малко известни факти. Разбира се, не може да се каже и изреди всичко интересно, което кара всяка година над 300 000 туристи да посетят нашите обекти на културно-историческото наследство.

******************
Постоянна мярка "задържане под стража" наложи днес Окръжният съд в Разград на 71-годишния Емин Еминов от село Лудогорци. Той е обвинен за това, че на 30 май т.г. умишлено е умъртвил осемгодишния Ердоган Зикри Шабан от село Подайва, предаде БТА. Трупът на момчето бе открит на 2 юни във външната тоалетна в двора на къщата на Еминов с прерязано гърло и фрактури на черепа. От двайсет дни обвиняемият живеел на семейни начала с бабата на детето.
При разпита Еминов е направил самопризнания, посочил и съучастници, каквито според окръжния прокурор на този етап не са установени. Мотивът за убийството, който възрастният мъж изтъкна пред съда, бе: "убих го, за да не се мъчи". Прокурорът по делото заяви, че детето е убито "съчетано" с твърд предмет и режещ инструмент. Близки на семейството не се поколебаха да кажат, че Ердоган първо е удрян с чук, а доубит с ножа.
НДТ – 6.06.2008 г.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди