изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:20 EEST
ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ АЛБЕНА ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ОКОЛНАТА СРЕДА    
Екология Във ваканционно селище Албена беше отбелязан Световният ден на околната среда - 5 юни, с демонстрации на изпитване за чистотата на атмосферния въздух и морската вода. Специално бяха монтирани мобилни лаборатории. На демонстрацията присъстваха

Дарина Бангиева - началник на Регионалната лаборатория във Варна към ИАОС; Стефана Димитрова - главен експерт по опазване на морските води и мониторинг към Басейнова дирекция; Димитричка Маринова – ръководител на  отдел "Атмосферен въздух, води и комплексно предотвратяване и контрол на околната среда" към РИОСВ – Варна, и д-р Тамара Стойкова - главен санитарен инспектор на „Албена“  АД.


Изпитанията показаха, че морската вода на плажа и атмосферният въздух на Албена отговарят на нормативните изисквания за чистота.
„Албена“ АД тази година сключи договор с Регионалната лаборатория във Варна към ИАОС за функционирането на съоръженията до края на летния сезон. Това е и част от еко политиката, която ваканционното селище прие за опазване на околната среда и устойчивото развитие. Напомняме, че за юбилеен 20-и път плажът на Албена, като един от най-добрите в света, спечели наградата "Син флаг" за 2018 г.
"Изпитвания ще продължат да се провеждат и през сезона, както и да се наблюдават от туристите на плажа, а резултатите им ще бъдат изложени на информационни табла", сподели д-р Стойкова.


Регионална лаборатория-Варна е едно от 15-те териториални звена на Агенцията, което предлага широка гама от услуги за изпитване на компонентите на околната среда и от 2004 година поддържа актуална своята акредитация съгласно изискванията на стандарт БДС EN ISO/IEC 17025.     
                                                                          


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди