изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:46 EEST
С ДЕФИЛЕ НА ХОРИСТИ ОТ 10 ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ В БАЛЧИК СНОЩИ СЕ ОТКРИ ФЕСТИВАЛЪТ "ЧЕРНОМОРСКИ ЗВУЦИ"    
Култура С дефиле на хористи от десет европейски страни в Балчик снощи бе открито осмото издание на фестивала "Черноморски звуци". Шествието на хоровите формации тръгна от централния градски площад "21 септември", а завесата на форума бе вдигната на сцена "Розариум" в архитектурно-парковия комплекс "Двореца". Музикалното събитие е под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Балчик Николай Ангелов.

Изложба "Александър Танев /1928-1996 / - дух и слово" ще бъде открита днес във фоайето на читалище "Паисий Хилендарски". Под знака на 90-годишнината от рождението на именития хоров композитор ще преминат и други фестивални прояви, а в хоровите работилници ще бъдат разучавани негови песни, посочват организаторите.
В конкурсната надпревара днес на сцената ще излязат девическият хор "Portamento" от Страховице, Полша, академичният хор на университета в Тарту, Естония, софийският дамски хор "Морфова-Прокопова", женски хор от Екенас, Финландия, и други състави.
Във фестивала участват повече от двайсет формации, сред които и от Литва, Холандия, Русия, Украйна, Сърбия, Хърватия. Хористите ще си оспорват Гран при на фестивала и награден фонд от 2500 евро, съобщава кореспондентът на БТА в Добрич Юлия Христова.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди