изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:49 EEST
ФУТБОЛНА ПАНОРАМА НДТ    
Спорт

ФУТБОЛИСТИТЕ НА ДОБРУДЖА ЩЕ ИГРАЯТ ПЕТ КОНТРОЛИ

Отборът на Добруджа, който от следващия сезон ще играе във Втора професионална лига, ще започне предсезонната си подготовка на 18 юни. Избраниците на старши треньора Диян Божилов ще водят заниманията си в Добрич и ще изиграят пет контроли. Първата ще е на 4 юли на стадион „Дружба” с дублиращия тим на шампиона Лудогорец.

Три дни по-късно „жълто-зелените” ще премерят сили със състава на Несебър в Обзор. За 11 юли е уговорена проверка с другия отбор от Добричка област, играещ във втория ешелон – Черноморец (Балчик), а за 14 юли – със Спартак (Варна). Последната контрола от лятната подготовка ще е на 21 юли с юношеската формация до 19 години на Черно море (Варна).  

На този етап се знае, че двама от играчите, носили през пролетта жълто-зеления екип на Добруджа в Североизточната „В” група, напускат клуба. Това са нападателят Валентин Сливов и халфът Емил Стоянов. Диян Божилов и неговият екип работят сериозно по селекцията за новото първенство, но имената на попълненията ще бъдат обявявани едва когато въпросните състезатели подпишат договори с добричкия клуб.  

 

ХЕРО НАПУСНА ЛУДОГОРЕЦ, "ОРЛИТЕ" ОБЯВИХА НЕГОВИЯ ЗАМЕСТНИК

Димитър Димитров вече не е старши треньор на Лудогорец. Това обяви вчера на пресконференция изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев. Така 7-кратният шампион на България ще бъде воден от Пауло Аутори, който е назначен за главен мениджър на тима.

Петричев разясни, че ръководството е пожелало Херо да остане треньор, но специалистът е предпочел да напусне, тъй като основните решения ще се взимат от новодошлия бразилец. Заедно с Димитров си тръгват и неговите помощници - Георги Чиликов и Петър Колев, информира Sportal.bg.

Ангел Петричев обясни гледната точка на разградчани относно раздялата с Димитър Димитров-Херо и назначението на бразилския специалист Пауло Аутори. “Лудогорец следва своята стратегия да надгражда. Поставяме си все по-високи цели. На много от вас ви се видя доста смело, когато казахме, че целта ни е да излезем от групите на Шампионската лига, но го постигнахме. Нашата цел е да се мерим с отборите над средното европейско ниво. Защо да не бъде постигнато това с отбор от България?! От вчера Лудогорец има нов главен мениджър - Пауло Аутори. Една легенда на бразилския и световен футбол. Когато подписвахме договора, нашето желание беше той да стане главен мениджър, силният човек, който отговоря по всички спортно-технически въпроси на първия отбор… Искам да благодаря на Димитър Димитров за хубавите моменти. Не се съмнявам, че той ще поеме нов отбор, защото конвертируеми треньори като него не остават без работа”, каза Петричев.

 

СТАНИМИР СТОИЛОВ С КЛАСИЧЕСКА ПОБЕДА НАЧЕЛО НА КАЗАХСТАН

Националният отбор на Казахстан, воден от Станимир Стоилов, победи с класическото 3:0 тима на Азербайджан в контролна среща, играна на ”Астана Арена". Попаденията отбелязаха Роман Муртазаев (12), Серикжан Мужиков (14) и Бактиор Зайнутдинов (90). Това е втори успех за Стоилов начело на Казахстан. Първият му успех бе в дебюта му срещу Унгария (3:2) в Будапеща, а след това последва поражение от България (1:2) на унгарска територия в края на март.

 

ЮВЕ ОТКАЗА 50 МИЛИОНА ОТ МАН СИТИ ЗА ПЯНИЧ

Ювентус е отхвърлил оферта в размер на 50 милиона паунда от Манчестър Сити за Миралем Пянич, твърди Tuttosport. Според италианското издание "гражданите" са предприели този ход, след като първото им предложение за халфа на Наполи Жоржиньо, което пък е било на стойност 44 милиона лири, също е било отхвърлено. Не е ясно дали шампионът на Англия ще се завърне с втора оферта за босненеца, попадащ и в полезрението на Барселона и Реал (Мадрид), или ще фокусира вниманието си изцяло върху Жоржиньо, който на този етап изглежда по-реалистична цел.

От "Етихад" все още не са обявили официално нито едно ново попълнение през това лято, въпреки че още през миналата седмица медиите на Острова твърдяха, че Риад Марез и Жоржиньо могат да се считат за сигурни за Манчестър Сити.

 

ДЕЛЕ АЛИ: АНГЛИЯ ОТИВА В РУСИЯ ЗА ТИТЛА

Една от звездите на английския национален отбор - Деле Али, твърдо заяви, че островитяните отиват в Русия, за да спечелят световната титла. Точно 12 дни преди първата им среща от турнира - срещу Тунис на 18 юни, на тях им предстои последната проверка – днес срещу Коста Рика. Англичаните са достигали само веднъж до фазата на полуфиналите след титлата си на домашното първенство през 1966-а. “Отиваме да спечелим и няма да приемем нищо по-малко от това. Ще бъдем разочаровани, ако завършим втори. Имаме правилната настройка и не отиваме там, за да бъдем само част от турнира. В този състав има много талантливи футболисти, с които е лесно да се играе. Гарет направи избора на такава група от играчи, която иска да играе по сходен начин и да изповядва философията му. Искаме да играем футбол, който да ентусиазира феновете”, заяви Али.

Той бе категоричен, че англичаните искат да покажат нападателен футбол. Те надделяха над Нигерия в предпоследната си проверка с 2:1. “Играхме много добре, това бе страхотна проверка. Дори да победим с 25:0, пак ще има какво да подобряваме”, завърши халфът.

 

РОНАЛДО ПАК ОСТАНАЛ НЕДОВОЛЕН

Жорже Мендеш, агентът на Кристиано Роналдо, се е срещнал във вторник с клубното ръководство на 13-кратния европейски шампион, за да разговаря за бъдещето на португалеца на "Сантиаго Бернабеу", информира Sportal.bg, позовавайки се на испанското телевизионно предаване El Chiringuito. Източникът не посочва конкретни детайли за това какво точно е било обсъждано, но разкрива, че резултатите от разговора никак не са се понравили на Роналдо. CR7 е останал недоволен от позицията на клуба за неговото бъдеще.

Още след финала в Киев Кристиано разбуни духовете с изказването, че е "било прекрасно да играе в Реал". Малко след това звездата на "белите" допълни, че има какво да каже на феновете и ще го направи в "следващите дни". Последното обаче все още не се е случило.

 

ГРИЗМАН ОЩЕ СЕ КОЛЕБАЕ ЗА БЪДЕЩЕТО СИ

Голмайсторът на Атлетико (Мадрид) Антоан Гризман все още се колебае за бъдещето си и не е ясно дали то ще е свързано с настоящия му клуб, или с Барселона. „Все още обмислям как да действам, и не съм взел решение за моето бъдеще“, призна френският национал пред немското издание Spox.com. „Важно беше да спечелим трофея в Лига Европа с Атлетико. Много е трудно да станеш шампион в Примера дивисион. Реал и Барселона играят на високо ниво. Голямата ми цел е да триумфирам в Шампионската лига. Искам тази титла“, допълни Гризман. 

 

ДАВИД ДЕ ХЕА: НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИМ ИСПАНИЯ ЩАСТЛИВА

Вратарят на испанския национален отбор Давид де Хеа, смята, че мачовете за родината са специални. "Възможността да носите екипа на испанския национален отбор на Световното първенство, е нещо специално. Това е невероятно, очаквам началото на турнира. Надявам се, че ще можем да направим цялата ни страна щастлива", заяви Давид де Хеа.

На Световното първенство испанците ще играят в група „Б” с Португалия, Иран и Мароко. През настоящия сезон Де Хеа записа 6 мача в националния отбор и допусна 5 гола.

 

КУН ИСКА ОБРАТНО В АТЛЕТИКО

Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро има желание да се върне в Атлетико (Мадрид), пише испанският вестник AS. Аржентинският ас се е свързал с шефове на “рохибланкос” и им е заявил, че с удоволствие би играл отново за Атлетико. Кун напусна “Висенте Калдерон” през 2011 година и голяма част от феновете на “дюшекчиите” го намразиха заради подхода към трансфера, а и заради изказванията след това.

Агуеро не е в най-отличните отношения с Джосеп Гуардиола, а в същото време Диего Симеоне търси подсилване на атаката. Кевин Гамейро почти сигурно ще напусне, а всеки ден в медиите се говори за трансфер на Антоан Гризман. Запитан за евентуално завръщане на Кун в Мадрид, Пеп каза: “Очаквам да не се случи. Желанието ми е да не се случи, но не зная. Хиляди пъти са ме питали на пресконференции. Винаги съм казвал: “Серхио ще остане дотогава, докато желае”.

 

ЖОРДИ АЛБА СЕ ЯДОСА НА БАРСА

Левият бек на Барселона Жорди Алба е много разочарован, а и вече доста изнервен, от факта, че клубът все още не му е предложил нов договор. Настоящият контракт на 29-годишния испанец изтича след два сезона, но вече 18 месеца той и агентът му чакат офертата на Барселона за ново споразумение. Липсата на такава може да принуди Алба да смени отбора, като според Sport интерес към него проявяват Челси и Манчестър Юнайтед. "Казаха ни да не се тревожим, защото ще ни се обадят, за да преподпишем. Но все ще чакаме. Оттогава мина година и половина. Не разбираме нищо. Може би това е нормално за Барса, а може би те не са доволни от представянето на играч, който е в идеалния отбор на ФИФА и е бранителят с най-много асистенции в европейския футбол", коментира Висенте Форес, агентът на Алба.

 

ИНТЕР ФАВОРИТ ЗА ПОДПИСА НА ВЕРДИ

Отборът на Интер е фаворит за подписа на звездата на Болоня Симоне Верди. Италианският национал отказа оферта от Наполи през зимния трансферен прозорец, но вече мисли за трансфер в друг по-голям клуб. Сериозен интерес към техничния нападател проявят отборите на Наполи и Рома. Според Gazzetta dello Sport обаче “нерадзурите” са тези, които са направили първи по-сериозни стъпки по привличането на Верди.

Спортният директор на Интер Пиеро Аузилио вече се е свързал с антуража на играча, за да разбере желанието му. Отборът на Болоня ще търси около 25 млн. евро за звездата си. Тази сума не изглежда проблем за “нерадзурите”, които не могат да влизат в сериозни разходи до края на месец юни заради финансовия феърплей.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди