изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:01 EEST
КАЖЕТЕ „НЕ“ НА ЖИВОТИНСКИТЕ КОЖИ!    
Общество До 25 юни се провежда информационна кампания във връзка с Националната гражданска инициатива за забрана на отглеждането и търговията на животни с цел добив на ценни кожи в РБългария. Организаторите се опитват да популяризират вредното екологично въздействие на фермите за ценни кожи и мотивите за приемане на промени в нормативната уредба. За успеха на инициативата е необходима подкрепата на възможно най-много граждани от различни социални и възрастови групи, на хора с различни политически убеждения на прогресивни и отговорни хора, които вярват, че е време ненужното страдание на животни да остане в историята.

Какви са фактите, за които рядко се замисляме: Всяка година повече от 100 милиона животни са убивани за ценни кожи! Отглеждани в специални ферми, при нехуманни условия, те са умъртвявани по също така нехуманен начин, който няма да описваме, за да не причиняваме излишно страдание на четящите. И цялата тази жестокост – за да имаме на якето си яка от норка или просто да задоволим суетата си, загърнати в кожух от естествена кожа. Впрочем, изследванията показват, че кожата не е натурален, а химически третиран продукт, в който например въглеродният отпечатък е 28 пъти по-висок от този на полиестера. Освен това ценните кожи съдържат формалдехид и етоксилати, които могат да причинят алергии, рак и хормонален дисбаланс… Отчитайки тези и други фактори, над 800 световноизвестни компании вече са се присъединили към инициативата против отглеждането и търговията на животни с цел добив на ценни кожи.А над 16 европейски държави вече са приели законодателство за забрана или ограничаване на фермите за ценни кожи.Организаторите на инициативата в България се надяват и нашата страна да се присъедини към тях.

Желаещите да се включат в електронната подписка могат да го направят на: ngi.caai.bg

*******





 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди