изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:23 EEST
ЛАМБАДА И ЛАТИНО РИТМИ ВЗРИВИХА КРАНЕВО    
Новини
Третият Фестивал на цацата в Кранево е рекорден по брой посетители. Само за концерта на КАОМА в събота вечерта, на поляната във Фестивалната зона се събраха над 15 000 души. Сред зрителите имаше много млади хора, които пяха и танцуваха хита от 90-те години – Ламбада. „Такова чудо в Кранево не се е случвало и през август. Във всички заведения в селото нямаше нито едно свободно място, а тук, поляната, беше претъпкана. КАОМА запалиха страстите и вдигнаха адреналина до неузнаваемост”, коментира Илиян Станоев, председател на Общинския съвет на Балчик. „От година на година става все по-интересно и все повече хора от цялата страна идват в Кранево”, каза Благо Белчев, най-старият туроператор в Североизточна България „Благо тур”.



Три вида рибена чорба сготвиха и раздадоха общинските съветници на Балчик във втория ден на Фестивала на цацата. „Едната чорба е по рецепта на прабаба ми, която знам от баба, от майка ми, предавам я на дъщерите и на синовете си”, обясни общинската съветничка Даниела Пеловска. Във водата се слагат 7 вида риба: попчета, сафрид, кефал, хариб, пъстърва, сьомга, хек. Вари се на много слаб огън, а в чорбата има много зеленчуци, каза още Пеловска и подчерта, че те са производство на стопани от Кранево. Другата чорба е само от цаца. Рецептата е на стари рибари. Различното тук е обилното количество лук – бял и зелен, както и много подправки. Чорбата в третия казан пък е само от едри риби – калкан, едър сафрид, ватус, както и парчета от рекордьора групер, уловен от Виктор Лучиянов – Фишмастера в Гърция. Тайната на тази рецепта е във варенето на рибата – само на 80 градуса.


Уикеда и рок кралицата Милена откриха фестивала с концерт първата вечер – петък, а на поляната пред сцената се струпаха хиляди фенове. В петък в Кранево пристигнаха КАОМА – изпълнителите на най-големия хит на всички времена „Ламбада“. Звездите идват за пръв път в България. Оказа се, че за пръв път опитват и пържена цаца. Всички единодушно признали, че е много вкусна и я оприличили на пържена аншоа.
Алфредо Торес, кубинката Сирсе, румънската звезда Джордж Дайс и варненския клуб Маламбо разкършиха всички посетители с латино ритми, а купонът продължи до зори с уникално нощно хавайско парти на плажа!


В неделя на сцената се изявиха фолкорни формации от региона, а кулминацията на феста бе концертът на най-морската от всичките ни певици – Тони Димитрова.
„Фестивалът на цацата, който се провежда за трета година в Кранево, с всяка година става по-успешен. Очакваме тази година над 40 000 посетители и така да подобрим рекорда от миналата година, когато посетителите бяха около 30 000. Организацията е перфектна. За това изключително благодаря на сдружението с нестопанска цел „Зелени посоки”, което е главният организатор. Това е сдружение на местни бизнесмени, които се занимават в сферата на туризма. Без тях няма как фестивалът да се случи. Разбира се, и на Община Балчик, която подкрепя фестивала. Но, без участието на местния бизнес, всичко това щеше да е мираж. Затова благодаря на всички, които се включиха във фестивала финансово, морално и подкрепиха това прекрасно събитие. Целта ни е да покажем, че в Кранево може да се прави туризъм, и то качествен. По време на Фестивала на цацата хотелиери и ресторантьори отчитат един августовски уикенд. Това е една финансова инжекция и е от изключителна важност за бизнеса. Наехме продуцентски екип, който заяви, че е време да покажем, че Кранево има плаж. Затова променихме мястото. Още през декември се реши, че ще поканим изпълнители от ранга на „Каома”.


Спряхме се на тях по няколко причини: „Каома” никога не са идвали в България. За всички е ясно, че „Ламбада” е най-великият латино танц за всички времена. След като влязохме в преговори с френската поп група и се реши, че те ще гостуват на фестивала в Кранево, дойде идеята, че фестивалът трябва да е по-близко до плажа, а не, както досега – на центъра. Държа да подчертая, че теренът, който използваме, е 15 декара и собствениците на парцели ни ги предоставиха без никакъв наем, а участват като спонсори на събитието, чиято цел е да направи имиджова реклама на цялото населено място Кранево. Защото, всички си дават сметка, че когато се рекламира дестинацията и хората дойдат заради Кранево, тогава хотелите ще са пълни”, каза Илиян Станоев. НДТ



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди