изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:39 EEST
ДЕЦА И ПЕНСИОНЕРИ ЛЕТУВАТ В БАЛЧИК С ПОДКРЕПАТА НА ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ    
Туризъм Деца с изявени дарби и пенсионери ще могат да летуват на преференциални цени в обновената морска база на община Търговище в Балчик. За тях са планирани седем смени по пет дни, съобщиха от общинската управа.

Първи ще летуват пенсионерите от града. Първата смяна за тях започва на 20 юни. Записването е в клубовете и все още има свободни места. Предвидени са още две смени от по 100 места през септември. Община Търговище поема част от стойността на почивката и осигурява безплатен транспорт, спасители и медицинско лице.
Децата с изявени дарби ще имат на разположение четири смени - от 25 юни до 15 юли. На море ще почиват 240 ученици, получили награди от различни форуми, участници в читалищни, танцови, музикални състави и формации. Списъците с групите са изготвени от ръководителите на съответните звена.
Община Търговище задели за подпомагане на детския отдих средства от бюджета си. Всяко дете ще доплати по 5 лв. на ден за престоя си.
От миналата година започнаха ремонти и обновяване на общинската база, която е строена поетапно в края на 70-те години. 70 000 лв. са вложени във втори корпус на почивната база. В края на летния сезон ремонтите ще продължат. /БТА


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди