изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-11-26 @ 14:31 EET
„БЯГСТВО КЪМ УСПЕХА“ ОРГАНИЗИРА ГИМНАЗИЯ „РАЙКО ЦОНЧЕВ“    
Образование Въоръжени с пътна карта и прекрасно настроение, седмокласници и техните родители в края на миналата седмица се включиха в интерактивната образователна игра „Бягство към успеха“ и прекараха два часа в градския парк „Свети Георги“, като преодоляваха разнообразни изпитания – от решаване на логически задачи до танцуване на народни танци. Задачите бяха подготвени от учителите и учениците на Гимназия „Райко Цончев“.

Участниците в играта трябваше да минат през 10 станции, разположени на различни места в парка и да изпълнят условията на заданията. По регламент екипите, състоящи се от ученик и родител, трябваше сами да изградят стратегията на играта си и да направят собствен маршрут за преминаване през десетте станции.
Надпреварата за всички започна с художествена задача в Розариума, а веднага след това им се наложи да нареждат труден геометричен пъзел, бързото справяне с  който даде преднина на три отбора. Състезателите трябваше да коригират правописни грешки в обява и да изпълняват устно на английски език импровизирани задачи край чешмата с четирите чучура. След това трябваше да преминат през „Географска гора“, където да подредят върху картата на България по няколко природни обекта и да намерят верния отговор на логическа задача, скрита в дънера на дърво. Своеобразното им пътешествие продължи с изкачване на „Хълма на водопада“, където писаха за целите, които си поставят в бъдеще, а в подножието на водопада, до пилона с лястовиците ги чакаше ново предизвикателство - писане на кратко есе на тема „Бялата лястовица на българското образование“.


На най-отдалечената станция – сцената до скейтпарка – ги очакваше музикална задача. Хореограф и двама деветокласници танцуваха с участниците хоро и ръченица. Последната спирка беше островът в езерото до ресторант „Лебед“. Там учениците, подкрепени от своите родители, също трябваше да покажат знания по английски език и география.
Всички отбори завършиха играта успешно, а първенците получиха награди, грамоти и аплодисменти от екипа, организирал събитието.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди