изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:28 EET
БЮЛЕТИН НА МВР - 11.06.2018    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР - 11.06.2018



Стара Загора. Бързо производство е образувано срещу 30-годишен мъж, заплашил с пистолет шофьор на автобус, превозващ пътници. Сигнал за инцидента бил подаден вчера вечерта на тел. 112. По първоначални данни към 18.00 часа лек автомобил, който се движел по АМ Тракия посока София, застигнал в района на гр. Чирпан автобус с варненска регистрация. В този участък движението се е извършвало еднопосочно в северната лента на магистралата, поради ремонтни дейности, било е затруднено и заради настъпило преди това пътнотранспортно произшествие. Въпреки това, шофьорът на леката кола няколкократно опитал да изпревари автобуса, след което минал в аварийната лента, изравнил се с товарното возило и отваряйки предното ляво стъкло на шофьорската врата, насочил пистолет към водача на автобуса. Заплахата, съпроводена и с неприлични жестове, продължила известно време. Свидетели на случая станали пътниците на автобуса. В резултат на предприетите бързи действия полицейските екипи засекли и спрели за проверка шофьорът на лекия автомобил. Тестовете за алкохол и дрога дали отрицателни резултати. Той е задържан в полицейския арест в рамките на 24 часа, иззет е и пистолетът му –законно притежаван. Срещу него е започнато бързо производство за хулиганство, работата по което се провежда под ръководството на прокуратурата.

 На 9 юни, в 16.21 часа, в РУ - Казанлък бил получен сигнал за нанесен побой в с. Долно Сахране, общ. Павел баня. На място било установено, че е възникнал скандал между трима мъже – на 55, 25 и 24-години, всички от с. Долно Сахране, при който двамата по-млади мъже са нанесли побой на 55-годишния, който от побоя е изпаднал в безпомощно състояние. Транспортиран е към УМБАЛ - Стара Загора, но на път за болницата е починал. Извършителите са задържани. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.115 от НК. Работата продължава.

Вечерта на 9 юни в РУ - Казанлък е получено съобщение за нанесен побой на мъж в с. Търничени, общ. Павел баня. На място е установен 50-годишен мъж от същото село в безпомощно състояние. Транспортиран е в болнично заведение в Стара Загора с кръвонасядания в областта на гръдния кош, фрактури на две ребра и разкъсване на бял дроб. Приет е за лечение с опасност за живота. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите установили и задържали извършителя -  31-годишен мъж от Гурково. Образувано е досъдебно производство  за  престъпление  по  чл.128, ал.2., вр. ал.1 от НК.

Плевен. Двама мъже са задържани за взломна кражба. Сигналът в полицията бил подаден на 8 юни в 11.30 часа. Двама неизвестни през нощта взломили  входната врата на дома на 70-годишен в Долни Дъбник и са взели 123 лева. Местопроизшествието било посетено от полицаи и е извършен оглед. Уведомена е прокуратурата. В резултат на проведените оперативни действия са установени извършителите – 24-годишен и 18-годишен, и двамата от Долни Дъбник. По случая е образувано досъдебно производство  за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. Продължава работа под ръководството на районен прокурор.

Ловеч. Полицаи от РУ - Тетевен са иззели дългоцевно оръжие тип "карабина" и 20 боеприпаси от частен дом в с. Глогово.  Имотът е собственост на 81-годишен мъж от селото, който не притежава разрешително за съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Враца. Двама задържани за наркотици. Вчера, в 10.05 часа полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от Д.Ц./29г./ от Враца. В колата пътувал и Р.Н./28г./, също от Враца. При извършената проверка на автомобила, полицейските служители са намерили два плика, съдържащи суха листна маса, която реагирала на канабис, при полеви тест. По случая е образувано досъдебно производство.

Кърджали. За незаконно притежаване на наркотици 18-годишен е задържан в Кърджали. Младежът бил проверен на 8 юни около 17 часа на ул. „Републиканска“. Полицаите открили бяло твърдо вещество и суха листна маса. При направените тестове едната субстанция реагирала на хероин, а другата на канабис. Дрогата е иззета и е на съхранение в полицейското управление. Притежателят на наркотиците е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е бързо производство и работата продължава разследващ полицай.

Велико Търново. Трима мъже са задържани в момент на кражба на медни проводници в с. Ресен. Снощи към 23.00 ч. служители от местния полицейски участък засекли триото, докато се опитвало да открадне медни проводници от шахта в селото, собственост на БТК. Тримата мъже, на възраст 28, 37 и 42 години, са задържани в полицейския арест. Те са известни на органите на реда и осъждани. По случая е започнато досъдебно производство.

Наркотични вещества иззеха служители на полицейското управление в областния град. Вчера следобед на ул. „Славянска“ те спрели за проверка 20-годишен от с. Полско Косово, неизвестен до момента на полицията. В раницата му униформените открили и иззели 14 плика, съдържащи растителна маса, и цигара със същото съдържание, дала реакция на марихуана при извършения полеви наркотест. Общото тегло на намерената маса е  около 20 грама. Младежът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР и срещу него е започнато бързо производство.  

Хасково. 22-годишен димитровградчанин бил спрян за проверка в село Каснаково. В дрехите му полицаите открили бяло прахообразно вещество, с тегло 0,17 грама – амфетамин. Последвал процесуално – следствени действия в къщата му в селото, откъдето иззели още 0,76 грама суха зелена листна маса – марихуана. Полицаи от участъка в Симеоновград са задържали 20-годишен от Харманли, в чиито дрехи при проверка е открито 5 грама бяло вещество на кристали – „пико“. За същото нарушение в харманлийското управление е пребивавал и17-годишиен от града, шофирал мотоциклет. След подаден сигнал за проверка, непълнолетният е опитал да се скрие в междублоково пространство в центъра на града. Минути след залавянето му се оказало, че съхранява грам амфетамин и 5 грама канабис. По случаите са заведени бързи производства.

Бой за момиче е изпратил 22-годишно момче в болницата. На 9 юни сутринта в РУ Хасково бил получен сигнал от потърпевшия, че на площад „Атлантически“ е станало сбиване между него и още две момчета на възраст 26 и 27 години от града. Пострадалият заявил, че сбиването е заради 21-годишна девойка. Настанен е в хасковска болница с травма на първи шиен прешлен, без опасност за живота.

Акцизни стоки. Продължават специализираните операции в страната за противодействие на престъпления, свързани с контрабандна на тютюн и тютюневи изделия. Бургас. Над 4000 къса цигари и 101 кг тютюн са открили служители на районните управления в Созопол и Приморско. В Приморско бил проверен лек автомобил „Опел Астра“, ползван от 50 годишната - Т.Р. от Благоевград, паркиран пред хотел в Приморско. В колата полицейските служители открили 4 000 къса цигари от различни марки, всички без акцизен бандерол. От квартирата на жената в града били иззети още 150 къса цигари, също без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо полицейско производство. На 9 юни вечерта в Созопол бил спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от Р.Х. /54г./ от София. В багажника на колата полицейските служители открили 101 кг без акцизен бандерол. Р.Х. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. Хасково. 2520 къса контрабандни цигари и половин кг тютюн без бандерол са иззели и полицаи от Димитровград, Харманли, Хасково и Любимец в хода на проверки на автомобили и адреси, извършени на територията на областта. На притежателите са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди