изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:35 EEST
ДОБРИЧКА ОБЛАСТ ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ 100-ГОДИШНИНАТА ОТ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА С ПОРЕДИЦА ОТ ПРОЯВИ    
Общество Добричка област ще отбележи с поредица от прояви 100-годишнината от Първата световна война, за които получава финансиране от над 17 000 лева, съобщават от областната управа.Предстои историци и музейни специалисти да представят най-новите проучвания, свързани с историческото събитие, на национална научна конференция "Добруджа в края на Първата световна война", която ще се състои наесен под научното ръководство на професор д-р Антонина Кузманова. Научните доклади ще бъдат издадени в сборник.

 Ще бъде преиздаден и юбилейният албум "100 години от освобождението на Добруджа по време на Първата световна война" с твърди корици в тираж 100 броя.
Предстоят ремонтите на войнишки паметници и исторически забележителности в региона. Ще бъде обновена покривната конструкция на параклиса-костница "Свети Архангел Михаил" във военното гробище-музей в Добрич, което е най-голямото в страната от времето на Първата световна война. Ще бъде ремонтирана възпоменателната плоча в село Царевец за боевете от Добричката епопея през 1916 година. В рамките на честванията ще бъде рехабилитирана и паметната плоча на лобното място на опълченеца Васил Контаров - патрон на село Василево, съобщава кореспонденът на БТА Юлия Христова.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди