изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:57 EET
ВЕРЖИНИЯ КОСТАДИНОВА ЗАВОЮВА СРЕБЪРЕН МЕДАЛ НА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА В СОФИЯ    
СпортВержиния Костадинова от СКЛА Добруджа завоюва сребърен медал в четирибоя на националния шампионат по лека атлетика за момичета и момчета до 14 г. Състезанието се проведе на националния стадион „Васил Левски“, като за призовите места спореха 167 момичета и 90 момчета.


„Страхотното представяне тази година на Вержиния Костадинова продължи и се затвърди и тук, където за разлика от зимния трибой завършил с национален рекорд за нея всички се състезаваха вече в четирибой /60 м, скок дължина, 60 м пр. бягане и 600 м/. За нея състезанието не започна по най-добрия начин на 60 м, но се амбицира и в скока на дължина постигна страхотните 4.91 м /лично постижение/. Препятственото бягане също й създаде доста неприятности, като я смъкна до 9 място във временното класиране. Така дойде ред на последната решаваща дисциплина – 600 м и изливащият се пороен дъжд с нищо не благоприятства за високи постижения. Нашето момиче обаче не се поддаде на обстановката и събра цялата си останала  силичка,  за да покаже, че все още бяга най-бързо от всички  600 м, както го направи и зимата. Ето това бягане и даде правото да се качи на стълбичката за награждаване и заслужено да получи сребърното отличие само на 3 точки от златото. Останалите ни участници също показаха развитие като постигнаха лични постижения в отделните дисциплини /Мариела Костадинова, Ния Николова, Славина Николова, Димитър Костадинов/“, заяви треньорката Силвия Петрова.


„Няма как да не сме доволни от тези постижения и се радваме, че имаме деца в отбора, които истински се раздават и в тренировките и в състезанията. Изстрадват всички болежки и спадове понякога, но когато се качат на стълбичката на победителите осъзнават, че всичко си е заслужавало. Да усетиш тази емоция на удовлетворение от постигнатото. Надяваме се, че още дълго време ще ни радват и ще се доказват по лекоатлетическите писти. Желаем им здраве и много вяра в себе си и в нас-треньорите, които сме до тях на всяка тяхна стъпка нагоре“, добави Петрова.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди