изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:07 EEST
Пълен обрат! След като я прие вчера, днес Борисов отхвърли оставката на Бисер Петков    
Новини "Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължава ли палатковите лагери да стоят?", Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод хвърлената оставка на Бисер Петков. "Една госпожа по Нова тв говори сутринта и се смееше и не знаеше какво казва", каза още той. "Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер", допълни той.

"Не мога да разбера, аз видях тази жена - едната по БНТ каза "не знам защо сменят министърът, след като няма да има от утре палаткови лагери". Чудесно! Министърът остава. Връщаме една стъпка назад, възложил съм му днес да ги събере всичките, действително ли става въпрос за повече пари", каза още Борисов. "Бисер Петков се справя добре, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер - не мога да го гледам това. Не му давам срок, ще видим в следващите дни", добави още премиерът. "Ето оставям един комуникационен канал, ако може да се постигне съгласие - прекрасно. Ето сега продължете да работите и решете въпроса. Вчера го попитах как ще се справи със ситуацията, а той ми каза, че трябват 300 милиона. Госпожа Манолова каза, че не трябват повече пари", заяви премиерът.

Майките на деца с увреждания продължават протеста си

Протестиращите майки на деца с увреждания заплашиха премиера Бойко Борисов с искане за оставка на правителството, ако не намери начин да върне на поста подалия оставка социален министър Бисер Петков.
 

В писмо до държавните институции и медиите майките заявиха, че са крайно недоволни от оставката на единствения според тях работещ министър, и смятат, че тя е подадена под натиска на премиера на България, заради желанието му да съхрани фалшивия си имидж на най-добрия лидер пред Европа.
Родителите на деца с увреждания продължават протестните си действия и днес, в палатковите лагери в София, Варна, Бургас, Русе и Добрич.
 
Оставката на министър Петков означава отказ на държавата да се занимава със семействата на деца с увреждания, заяви пред Дарик Боряна - една от майките, протестиращи зад Народното събрание.
Майките отново се обърнаха към българските депутати с призив да обърнат внимание на проблемите им, особено в този момент. 
Майките на деца с увреждания, които от няколко години настояват за закон за личната помощ, са изумени от оставката на социалния министър Бисер Петков, дошла часове след като лично Петков се съгласил да обсъди с тях възможността този закон да е отделен от подготвяния нов закон за хората с увреждания.

Срещата била насрочена за днес следобед, като майките щели да участват в заседанието на работната група по законопроекта на министерството, в точката "Разни", разказа Боряна, майка на дете с увреждане. Според нея предложенията на майките не трябва да влизат в законопроекта на министерството, защото в него има много спорни текстове и приемането му може да отнеме години.

Бисер Петков е единственият представител на правителството, който е отишъл на крака в палатковия лагер на майките
зад парламента, сподели със сълзи в очите Боряна.
 https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди