изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:29 EEST
ПРИКЛЮЧЕНСКАТА ФОТОАКАДЕМИЯ В КАМЕН БРЯГ СЪБИРА "ЛОВЦИ" НА ФОТОКАДРИ ПРЕЗ ЮЛИ    
Новини Приключенската фотоакадемия в село Камен бряг ще събере търсачи на силни усещания и ловци на фотокадри в дните между 21-26 юли. Това е десетото издание на форума. Академията традиционно се организира от Юри Чарийски - преподавател в Университета по приложни изкуства във Виена, Австрия,създаденото от него сдружение "Еко Норд" за опазване на флората и фауната по Северното Черноморие и община Каварна.


В Приключенската фотоакадемия най-любопитните ще получат първите уроци по фотографски техники и композиции,ще заснемат фоторепортажи по тема, портрети,ще правят нощни снимки и други. Приключенците ще пребивават в палатков лагер в двора на кметството в Камен бряг, а заниманията ще бъдат в информационния център в селото и живописните околности Академията ще "поведе" хората с фотоапарати, които трябва да са навършили поне 14 години ,и на походи, пикници, забавни игри.
Според обявения правилник на академията участниците трябва да имат своя екипировка - фотоапарат, статив, лаптоп. За приключенията са нужни още туристически обувки, раница, дъждобран. Тези, които имат и музикален талант, да вземат и инструмент по желание, заръчват организаторите.
Юри Чарийски е роден през 1956 г. в Добрич. През 1978 г. той заминава за Виена. Учи електроника, а след това се насочва към изкуствата и завършва с отличие и наградата на Виена Университета за приложни изкуства при проф. Шварц и фотография при проф. Франц Хаубман и Ерик Лесинг. Неговите арт-фотографии и пейзажни творби са били показвани на много места по света, включително във Франция, Германия, Израел и Австрия. За българската публика Юри Чарийски е известен с различни проекти, един от тях е популярният „Нудо" с фотографии на изпълнители от балета на Виенската опера.
БТА/Дарик радио

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди