15-годишната румънка бе намушкана с нож в един от парковете в 75-хилядния град. Първоначално за убийството бе заподозрян 25-годишен мъж от турски произход, който бил забелязан да бяга от района на местопрестъплението. По-късно обаче той е задържан и след разпит в полицейското управление във Фирзен е освободен.

Според следователите, 17-годишният българин и убитото момиче на име Юлия са се познавали, имали са връзка, но наскоро са се разделили. Причините за убийството все още не са известни. Разследването по случая продължава. Според в. "Билд" българинът се казва Матю К. Той е имал регистрация в полицията за кражби, шофиране без книжка и продажба на наркотици.

По-рано "Дойче веле" съобщи, че убитата е 15-годишна румънка. След като е била наръгана е била откарана в болница, но там е починала от раните си. Все още не е ясно дали тя е имала двойно гражданство.

Бездомници от парка разказали, че във фаталния ден тя отишла при тях с думите: "Умирам, умирам" на немски и след това се строполила на земята. Те повикали полицията.

"Това, което се случи днес във Фирзен, е шокиращо. Потресен съм от факта, че млада жена е била нападната фатално в обществен парк", заяви вътрешният министър на Северен Рейн-Вестфалия.

Първоначално от полицията обявиха, че издирват мъж със "северноафрикански външен вид с лъскава черна коса".

Новината за престъплението идва само ден, след като друго зверско убийство на момиче разтърси Германия. В Северен Ирак е бил заловен мъж, изнасилил и убил 14-годишната еврейка Сузана. Тялото ѝ беше открито заровено в град Висбаден две седмици след трагедията.

https://dnes.dir.bg