изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:03 EEST
АЛБЕНА Е ДОМАКИН НА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ЧЕРНОМОРСКИЯ РЕГИОН И ВРЪЗКАТА МУ С ДУНАВСКАТА СТРАТЕГИЯ    
Туризъм
Конференция на тема „Ролята и значението на Черноморския регион и връзката му с Дунавската стратегия” ще се проведе в курорта Албена на 14 и 15 юни. Форумът се организира от Българската стопанска камара, съвместно с Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) и Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК). Конференцията ще се проведе под егидата на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС `2018.



В работата на форума са поканени да участват представители на министерства, институции и сдружения от България и чужбина.
Конференцията ще бъде открита от Радосвет Радев - председател на УС на „Албена“ АД и заместник-председател на УС на БСК, д-р Милена Ангелова - вицепрезидент на ЕИСК, и Яцек Кравчик - председател на Група 1 на Европейския икономически и социален комитет.
Сред темите, които ще бъдат дискутирани по време на събитието, са „Значението на морското пространствено планиране за провеждане на интегрираната морска политика в Черноморския регион”, „Дунавската стратегия – значение на макрорегионалните стратегии в европейски контекст, приоритети на Българското председателство”, „Добавена стойност на Дунавската стратегия за насърчаване на сътрудничеството и транснационалните проекти в Черноморския и Дунавския региони”.
Ще бъдат обсъдени още потенциалът на малките семейни и традиционни предприятия да стимулират развитието и икономическия растеж в регионите и нетрадиционните форми на туризъм.



Ще бъдат представени добри практики от Гърция по темата „Как да се развие маркетинга и популяризирането на туристически дестинации”.
В следобедните часове на 14 юни ще се състои среща с кметовете на Балчик и Каварна. Гостите ще посетят Двореца в Балчик и нос Калиакра, както и обекти, свързани с темата за нетрадиционните форми на туризъм.
Очаква се приветствено слово пред конференцията да произнесе министърът на туризма Николина Ангелкова.
Заключителният документ от форума ще бъде предаден на следващите страни председатели на Съвета на ЕС и на Стратегията на ЕС за Дунавския регион – Румъния и Австрия.

Дарик радио Добрич


 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди