изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:54 EEST
70-ГОДИШЕН ГЕРМАНЕЦ ТРЪГНА С ТРАКТОР ЗА СВЕТОВНОТО    
Любопитно

Германски фен шокира с любовта си към футбола дни преди старта на световното първенство в Русия. 70-годишният Хуберт Вирт тръгна за Мондиала с трактора си, към който закачи дървено ремарке, приспособено като каравана, и даже взе кучето си Хекс.




Произведената през 1936 г. машина "Ланц Булдог" развива не повече от 30 км/ч и се очаква смелият пътешественик ще вземе разстоянието от 2500 км за 10 дни. "На границата с Беларус бяха шокирани и не знаеха как да реагират. Не съм с кола, автобус или камион, но документите ми са изрядни и затова ме пуснаха", разказва Вирт.

Той се превръща в истинска атракция за хората в малките градчета, през които минава. Това е и причината да бъде спрян от беларуските полицаи. При проверката обаче германецът не бил глобен. Напротив - те му предложили да му платят таксата за качване на магистрала.

След като историята му стана известна, футболната общност стиска палци приключението на Вирт да завърши в неделя (17 юни) и той да паркира своя "Булдог" пред стадиона, на който ще играят Германия и Мексико.


МОНДИАЛ'2018 - ПЪЛНА ПРОГРАМА

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди