изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:37 EEST
ПОДГОТВЯТ ЮБИЛЕЙНОТО 50-ТО ИЗДАНИЕ НА СЪБОРА В ДЕБРЕНЕ    
Новини Фолклорният събор „Песни и танци от слънчева Добруджа” - Дебрене `2018 г. ще се проведе на 30 юни от 9.30 часа в местността „Славната канара” край село Дебрене, съобщават от община Добричка. Съборът е и официалният празник на общината.Тази година съборът е със своето 50-о юбилейно издание и е включен за пореден път в Националния културен календар на България. За участие са поканени състави и изпълнители на автентичен фолклор от цялата страна.

„Целта на фолклорния събор „Песни и танци от слънчева Добруджа” е да съхранява и популяризира добруджанското фолклорно наследство, да стимулира интереса и любовта на поколенията към българското народно творчество, да подтиква към издирване, съхраняване и разпространение на фолклора”, посочват от общината.
И тази година на събора ще се изявят певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи, певчески и танцови състави, групи за народни обичаи, оркестри и ансамбли, които изпълняват автентичен и обработен фолклор.
Фестивалът няма възрастови ограничения. До участие се допускат аматьорски състави, ансамбли, клубове, групи и солови изпълнители.
В рамките на феста ще се проведе конкурс „Най-красива народна носия“. Ще има представяне на народни носии от съответната фолклорна област, от която са участниците, чрез дефиле и подробно описание на носията, съобщи Дарик радио Добрич.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди