изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:31 EEST
Бивш летец и дюнерджия карал колата, ударила се в бус! Ранените са 10, отивали на погребение    
Новини Черен петък се оказа вчерашният ден за бившия летец и дюнерджия в Дупница Васил Василев. На път за погребение на негова близка роднина в Пловдив микробус с 14 пътници се удря почти челно в автомобила “Алфа Ромео”, с който пътувал В. Василев с дъщеря си. От удара автомобилът му изхвърчал и се приземил в дере на метри от пътя. Шестима от пътуващите в микробуса са настанени в болница с различни травми, сред тях са майка и син. Това предаде струма.бг.

Както БЛИЦ съобщи, пътният инцидент стана вчера около 7,30 ч. на пътя Дупница-Самоков, между селата Сапарево и Клисура. В микробуса “Мерцедес” пътували 14 работници в шивашки цех в Дупница, които са от Ихтиман, Самоков и села около Самоков. Шофьорът на микробуса Венцислав Деков от Самоков обясни: “Пътувах в посока Дупница с 14 работници в шивашки цех. Пред мен се движеше ТИР, който изведнъж наби спирачките. Аз се движех зад него и за да не се ударя, навих волана към другото платно. Нямах възможност да насоча буса на другата страна, тъй като щях да се ударя в скалите край пътя. В този момент в пътното платно в посока Самоков се движеше лека автомобил “Алфа Ромео” и се ударихме почти челно”, заяви шофьорът на буса. На мястото на пътния инцидент са пристигнали линейки от спешните центрове в Дупница и Сапарева баня. От удара пътуващите в микробуса са изхвърчали от местата си и се струпали накуп в предната част на микробуса, при шофьора, получили са леки травми. С линейките до общинската и частната болница в Дупница са транспортрани 10-ина от пътниците в микробуса. Васил Василев и дъщеря му Ана-Мария са оцелели с леки охлузвания, тъй като са се отворили еърбеците на лекия автомобил. Двамата шофьори са тествани с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. На мястото на пътния инцидент пристигнали полицаи от Самоков, които снели показания от двамата шофьори. В същото време от транспортираните с линейка пътници от буса в Спешен център – Дупница петима са прегледани в частната болница и са оставени за лечение. 46-г. Галина Лисичева и синът й Любомир са сред пострадалите в пътния инцидент. Л. Лисичев е с хематом на устата, изпратен е за преглед при стоматолог със съмнение за счупена челюст. Майка му Г. Лисичева е с травма на крака, а 46-г. Мариета Стоянова от Ихтиман е настанена в болница с травма на главата, но без опасност за живота. В реанимация е настанена 56-г. Стефка Цънзова от Самоков с постравматичен шок, но без опасност за живота. Други двама пътници в микробуса са настанени в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница с комоцио. Васил Василев и дъщеря му са прегледани от лекар едва около 15,00 ч., тъй като давали показания в полицията в Самоков за пътния инцидент. В. Василев е пенсиониран пилот. Той е от Пловдив, но от няколко години е отворил дюнерджийница в Дупница и живее в града.
 https://www.blitz.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.79 секунди