изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:20 EET
ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ ЩЕ ПОДДЪРЖА ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
Новини Общинско предприятие ще бъде създадено в община Генерал Тошево - по проект, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Очаква се то да стартира през месец юли и да бъде с продължителност 16 месеца. Сумата, с която Европейският социален фонд ще финансира начинанието, е 199 841, 60 лв.


В новото общинско предприятие ще бъдат обучени 25 души, 12 от които ще бъдат назначени. Управленският персонал ще се състои от мениджър и счетоводител. Новонаетите ще бъдат подбрани измежду продължително безработни хора, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“. Това е и една от основните цели на проекта – да се промени качеството на живот на тези рискови социални групи.
Дейността на общинското предприятие ще осигури озеленяване и поддържане на общинските зелени площи, паркове, улици, градини, почистване на обществени зони за отдих, подобряване на зелената система в общината.
Новосъздаващото се общинско предприятие е поредната инициатива на община Генерал Тошево, която - чрез осъществяване на проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, ще осигури нови работни места за местните жители. По тази европейска програма в община Генерал Тошево отвори врати Център за почасово предоставяне на социални услуги. И двата проекта са обединени около целта да се насърчи социалното включване и интегриране в обществото на уязвими групи – трайно безработни лица, хора в нужда и неравностойно положение. По този начин те ще имат пълноценно и ефективно участие в обществото, равноправно с останалите граждани.
Дейностите се осъществяват в рамките на проект BG05M9OP001-2.010-0306 „Нови възможности за заетост в зелената система и благоустройство на Община Генерал Тошево”, по административен Договор № BG05M9OP001-2.010-0306-C01 от 08.06.2018 г., по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди