изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-12-06 @ 07:35 EET
СПИ, БЪЛГАРИНО! НАД ГЛАВАТА ТИ ОЩЕ ПО-ЖЕСТОКА СЕКИРА С ЦЕНИТЕ НА ТОПЛОТО, ГАЗТА И ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА    
Коментари Вечно ухиленият председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов – от средите на т. нар. демократи, попари българите – от пенсионерите с по 200 лева месечна пенсия, та до големия бизнес, който отдавна е сключил договори за стоките и услугите, които произвежда и с които пълни джоба на управляващите, включително и КЕВР и нейния злополучен председател.


От юли топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от предвиденото, въпреки че енергийният регулатор намали до 11 на сто скокът на цените на природния газ. Любимецът на целокупния български народ Иванчо заби в ефира на БНР: „Не може природният газ да нараства с 10 процента и той формира 60 до 70 процента от цената на топлинната енергия, и да се поиска средно увеличение 2-3 процента. Аз съм убеден, че ще постигнем цени, които са възможно най-ниските при това увеличение. По отношение на електроенергията, влиянието на цената на природния газ е опосредствано, чрез добавката "задължение към обществото" влиянието там ще бъде значително по-малко“, каза Иванов. Окончателното решение на цените на газа, топлоенергията и тока, регулаторът ще вземе на 1-ви юли.

Юли е нещо като черен петък за българите. През този месец по традиция се вдигат жестоко цените на енергията, тъй като хора са в отпуски и трудно могат да се организират протести. Туризмът пък е направо ампутиран, тъй като организираните летовници отдавна са си платили ваучерите и изходът практически е невъзможен.

Секирата, разбира се, е най-жестока за пенсионерите, спрямо които държавната политика прилича по-скоро на геноцид, колкото на уважение към хората които са градили тази държава през целия си трудов живот, а сега са възнаградени като съвременни концлагеристи с по 200 лева месечна пенсия.

Мнозина дори подозират, че увеличението на заплатите на учителите, анонсирано толкова рано, е пресметнато да изолира част от интелигенцията от протести, а новите заплати ще поемат увеличението на цените на енергията, услугите, хранителните и нехранителни стоки от първа необходимост и няма да има увеличаване на покупателната им способност спрямо тази в момента в края на толкова пропагандирането председателство на България на ЕС.

Имаше някога една поговорка, че българинът спи, но когато се събуди, става юнак балкански.

Стига юнакът да не е вече в кома!

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди