изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:37 EEST
ОСЪДЕН ЗА БЛУДСТВА И КРАЖБИ ДОБРИЧЛИЯ ИЗБЯГА ОТ ЗАТВОРА В ЛОВЕЧ    
Новини Ловешката полиция издирва избягал затворник. По първоначална информация мъжът е бил настанен в затворническо общежитие от отворен тип и е работел през деня. Днес сутринта той избягал от работа и още е в неизвестност. В издирването му саангажирани достатъчен брой полицаи – от всички районни управления в региона, съобщи за Дарик директорът на Областната дирекция на МВР – Ловеч, старши комисар Милен Маринов.


Заместник-министъра на правосъдието Николай Проданов съобщи пред медиите, че затворникът се казва Борислав Иванов и е осъден за блудства и кражби. Избягалият Борислав Иванов с постоянен адрес в Добрич е в ловешкия затвор от 2011 г., където е излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби.
"Изтърпял е 7 години от наказанието си и това е дало възможност неговият режим да бъде сменен и той да бъде преместен от общежитие от открит тип", обясни зам.-министърът, съобщи Дарик радио Добрич.
Преди месец 48-годишният мъж е преместен в общежитието и през деня е чистел халета в бившо млекопреработвателно предприятие, където е бил абсолютно неохраняван. Около 10:30 ч. вчера служител от фирмата съобщил за липсата му.
В момента има около 800 човека, които са в общежитията и работят. Няма как до всеки от тях да има надзирател, каза още Проданов. От една страна условията за работа в затворите са ограничени и продукцията трудно може да е конкурентноспособна. Затова обществото може би трябва да преосмисли този модел на работа, посочи Проданов.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди