изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:51 EEST
ЗАПОЧНА ФЕСТИВАЛЪТ НА БАЛКАНСКАТА СКАРА "ДОБРИЧ МЕЗИ"    
Новини В Добрич вчера бе открит  Фестивалът на балканската култура и кулинария „Добрич мези”, който се провежда в градския парк „Свети Георги”. Програмата на събитието, което продължава до 24 юни, предвижда музикални концерти, спортни и кулинарни събития. Организатор е фондация „Георги Енчев”, със съдействието на община Добрич. 


През четирите дни на инициативата ще има зона за семейства, мини лунапарк, детски атракциони, турнири по футбол, баскетбол, табла и белот. Организаторите обещават още да проведат улични уроци по български фолклор, а за по-възрастните - и множество спортни състезания в комбинация с типичните за фестивала кулинарни изложители от балканските държави.
Тази година събитието поставя като акцент в програмата и цялостната визия патриотизмът и любовта към българската история и култура. За първи път на фестивала ще има мобилно читалище и музей за българска история с автентични оръжия, носии, исторически документи и други артефакти. Посетителите ще могат да се пренесат назад във времето, като си направят снимка на специален фотокорнер с хайдушки дрехи или традиционни носии от различни български региони, съобщава Радио Варна. За най-малките посетители е предвидено „Училище за юнаци”, в което под формата на игра децата ще бъдат запознати  с бойната подготовка на едновремешните хайдути, с тайните на оцеляване в планината. Момичетата пък ще се учат да тъкат на автентични станове или да пластят вълна, също като едно време, а в модула „Познавам ли моята България?” малчуганите ще научават интересни факти от нашето минало и ще строят макети на исторически забележителности.Всеки ден на сцената ще се провежда „Час по родолюбие” – забавна и образователна игра с исторически въпроси, в която могат да участват желаещи от публиката. В модула „Най-доброто от Добрич" сцената ще бъде предоставена на младите таланти на града, а вечер програмата ще завършва с големи концерти на любими балкански изпълнители.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди