изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:28 EEST
БРАКОНИЕРИ СЛЕДЯТ ПЕРСОНАЛА НА РЕЗИДЕНЦИЯТА В ШАБЛА; ЗАРАДИ УХАПАНО УХО ЗАБРАНИХА НА ХУЛИГАН ЗА НАПУСКА ТЕРВЕЛ    
Новини За първи път бракониери се вживяват в ролята на ченгета, разкри човек от правителствената резиденция в Шабла, пожелал анонимност. „Следят ни кога идваме на работа и кога си отиваме и започват акция край езерото”, обясни източникът ни. 4-5 са организираните групи, действащи около Шабленското езеро.  Всички членове на бандата действат абсолютно професионално. Разполагат с мобилни телефони и бързи автомобили.

Всяка група се състои от петима души: един на пост за наблюдение на входа на резиденцията, един зад волана, а останалите действат с мрежите. Охраната на резиденцията се състои само от един гард, който не е в състояние да се справи с желязната организация на бракониерите, коментират запознати. В момента нарушителите хвърлят мрежи за шаран, сом и щука. Уловът се предлага на черно в заведенията по морето  и дори в магазините на кооперативния пазар в Добрич, където стоката се продава само на свои хора, умеещи да пазят тайна. Колко раци изчезват тайно от Шабленското езеро, никой не може да каже. Бракониерите влизат в тайни канали на езерото с неопренови костюми и вадят десетки килограми, които пласират в заведения край морето. Шабленското езеро се слави с най-големите и най-вкусни раци по Северното Черноморие. 

********
Добричкият окръжен съд наложи на 39-годишния Мехмед Е. Мехмед от Тервел пробационна мярка „забрана за напускане на населеното място за повече от 24 часа без разрешение на пробационен служител или прокурор, в рамките на шест месеца”. Мехмед е осъден на 13 декември миналата година от Районния съд в Тервел на пробация за причиняване на средна телесна повреда на свой съгражданин по хулигански подбуди. През март миналата година той се сбил с друг тервелчанин след употреба на алкохол и му отхапал част от ухото. Той е осъден да заплати 1000 лв. обезщетение на пострадалия за претърпените болки и страдания.

НДТ – 26.06.2008 г.






 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди