изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:09 EEST
МЯРКА „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ ЗА НЕПРАВОСПОСОБЕН МОТОЦИКЛЕТИСТ, УПОТРЕБИЛ НАРКОТИЦИ И УБИЛ ПЕШЕХОДЕЦ    
Ред и сигурност    Окръжен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 22-годишния Р.К., разследван за причинена по непредпазливост смърт на пътя. Младежът е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ на МВР - Добрич за това, че на 23 юни т.г., в Добрич, по ул.“Хр.Ботев“ на кръстовището с ул.“Гривица“, при управление на мотоциклет „Сузуки“, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 66-годишен пешеходец. Според обвинението младежът е извършил деянието след употреба на наркотично вещество - канабис и без да има необходимата правоспособност, като след инцидента е избягал от местопроизшествието.


    В проведено съдебно заседание защитникът на младежа изрази становище, че не са налице предпоставките за задържане под стража и поиска по-лека мярка за неотклонение - „домашен арест“. Представителят на прокуратурата настоя обвиняемият да бъде задържан под стража.
    Окръжният съд наложи на 22-годишния най-тежката мярка за процесуална принуда, след като прецени, че в данните по делото има достатъчно доказателства за неговата съпричастност към извършеното тежко престъпление, което се наказва с “лишаване от свобода“ от 3 до 15 години. Съдът счете, че с оглед на предвиденото в закона наказание, съществува реална опасност обвиняемият да се укрие с цел избягване на евентуална бъдеща наказателна репресия.
    В мотивите за определението си съдът посочва високата обществена опасност на разследваното престъпление, факта, че младежът е управлявал мотоциклет без да има необходимата правоспособност и след приемане на наркотично вещество, както и обвинението, че е избягал от местопроизшествието без да окаже помощ на пострадалия и без да подаде сигнал за станалото.   
    22-годишният е с чисто съдебно минало и срещу него не се водят други наказателни производства, но от приложена по делото справка е видно, че той вече е бил наказван по административен ред за шофиране без книжка, коментира още съдът.
    Предвид изложеното Окръжният съд прецени, че трябва да постанови спрямо обвиняемия мярка за неотклонение " задържане под стажа“.
Съдебният акт подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди