изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:53 EEST
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЮЛИ 2018    
Времето
Месец Юли 2018 по правило е един от най-топлите месеци в годината. Температурите са високи, а слънцето пече много силно. Прогнозата ни, за времето през месец Юли 2018 е за средна месечна температура около 33-35 градуса, а максималните средно месечните температури за юли 2018 се очаква да бъдат в рамките на 34 - 37 градуса, а най-ниските стойности може да достигнат 13- 18 градуса по целзий. В някой части на страната месец юли 2018 е най-топлият и температурите достигат максимални стойности, като термометрите надминават скалата от 40 градуса и достигат 40-42 в обедните часове.


В тези моменти излизането и излагането на преки слънчеви личи не е препоръчително и повечето специалисти съветват да се стои на дебела сянка и да се приемат много течности, за да не се получи обезводняване или топлинни удари.

Времето през лято 2018!


През първите десет дена на месец Юли 2018 се очакват югоизточни ветрове и слаби валежи
През втората десетина на месец Юли 2018 се прогнозира бързо затопляне на температурите, в последните дни на месеца ще преобладават западни ветрове.
През месец Юли 2018 се очакват и краткотрайни, но силни валежи от 2 до 4 дни. Прогнозата е за около 200 литра на квадратен метър, възможно е и разрязване на летни бури, но те ще преминат бързо и времето отново ще се усмихне на почиващите. Очакват се също и градушки.

Времето през юли 2018 ще зарадва всички любители на лятната почивка и ще даде прекрасни възможности за отдих на морето или планината. Времето през месеца, ще зарадва любителите на почивката на море. Температурата на водата ще бъде около 27-28 градуса. В морските курорти температурите ще са подходящи за активен летен отдих и ще достигнат средно месечните с около 4-5 градуса под стойностите им. Ето прогнозата за месечните температури в някои по-големи градове по черноморието: Варна-33, Бургас-35, Несебър-35, Приморско-34, Каварна-32. Високите температури ще накарат много хора да търсят спасение в планинските курорти или в прохладните помещения, които разполагат с климатизация и добра вентилация на въздуха.

Прогнозата за времето в планините през месец Юли 2018 е за идеално време. Всички планинари ще могат да се насладят на чудесни преживявания в планината. Прогнозата за времето в по-големите планински курорти: Пампорово-25 градуса, Банско-26 градуса, Боровец-25 градуса.
Такава е прогнозата на метеоролозите и синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН


От 1 до 4 юли ще има много слънце и топлина, прогнозира климатологът доц. Георги Рачев. След това отново ни очаква един период от 3-4 дни, в които ще има слабо захлаждане и кратковременни валежи. Юли месец се очаква да бъде с нормални температури. От доста време не съм давал прогноза за месеца с нормални температури – а юли е най-топлият месец навсякъде в България, със средномесечни температури между 22 и 25-26 градуса в най-южните райони.
Валежите ще продължават да бъдат с петнист характер, каквито са летните валежи. Очаква се да бъдат в нормата, малко над нормата се очаква да бъдат в Западна България, а малко по-малко валежи в Източна България, посочи климатологът.
Топли вълни ще има, но глобалната прогноза за Балканския полуостров и специално за България е, че няма да има продължителни жеги от порядъка на седмица, на десет дни. Ще има високи температури, при всички случаи юли месец ще отчете близо до 40 градуса, но това ще бъде за сравнително кратък период от време. Повече от седмица не се очаква екстремни прояви на продължително задържане на максималните температури над 35 градуса, каза още доц. Георги Рачев.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди