изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:29 EEST
ВСИЧКО НИ Е НАРЕН… В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ИМА НАД 1,2 МИЛИОНА НЕОБИТАЕМИ ЖИЛИЩА    
Новини Броят на необитаемите жилища е достигнал 1 220 416 или над 31% от всички в страната. В същото време все повече хора нямат шанс да се сдобият със собствен имот или имат нужда от подкрепа, за да наемат такъв.


Същевременно обаче финансовата достъпност на жилищата се влошава. Отношението цена/доход нараства. През 2015 г., по данни на НСИ, цената на жилищата надхвърля над 6,6 пъти доходите. За сравнение през 2013 г. това съотношение е 6,3. Увеличава се и делът на хората, нуждаещи се от подкрепа за придобиване или наемане на жилище.
Но общественият жилищен фонд е сведен до символичен дял от 2,4%. Той трудно се управлява, поради разпръснатостта му сред частни жилища в етажна собственост, а общините разполагат с ограничени ресурси за неговото поддържане.
Щото време делът на собствениците на жилища, които се затрудняват да поддържат собствеността си в сегашните пазарни условия, нараства.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди