изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:27 EET
В ТЕРВЕЛ ПУСКАТ ЮБИЛЕЙНА ПОЩЕНСКАТА МАРКА, ПОСВЕТЕНА НА 1300 ГОДИНИ ОТ ПОБЕДАТА НА КАН ТЕРВЕЛ НАД АРАБИТЕ    
Новини Официална церемония за валидиране на юбилейна пощенската марка, посветена на 1300-та годишнина от победата на Кан Тервел над арабите при Константинопол през 718 г. ще се състои на 15 август от 14:30 часа в зала в Ритуален дом на гр. Тервел. Датата 15 август не е избрана случайно. Тя е денят, в който армията на арабите е напуснала в паническо отстъпление бойното поле при стените на Константинопол след пореден щурм на армията, предвождана от Кан Тервел.


Организатори на събитието са Община Тервел и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Покани за събитието са изпратени на министрите на културата, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на председателя на Колмисията по култура в Народното събрание, до изпълнителния директор на „Български пощи“ АД, до Националния инициативен комитет за честване на 1300-та годишнина от победата на Кан Тервел над арабските нашественици, народните представители от Област Добрич, областния управител на Област Добрич, директорите на РИМ Добрич и РИМ Силистра, съобщава Радио Добруджа.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди