изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:58 EEST
ОМБУДСМАНЪТ ДАВА ПОСКЪПВАНЕТО НА ТОКА НА ПРОКУРАТУРАТА    
Новини Поскъпването на тока, парното и електроенергията от 1 юли отива в прокуратурата. Това заяви пред БГНЕС омбудсманът Мая Манолова. От сутринта тя е провела разговори с представители на обвинението, както и с главния прокурор Сотир Цацаров. В сряда, в 10.00 часа, Манолова ще внесе иск във Върховната административна прокуратура. Освен това общественият защитник ще настоява да отпадне текста в Закона за енергетиката, според който граждански сдружения и обикновени граждани не могат да оспорват решенията на КЕВР.


Цената на електроенергията се повиши със средно 2,03% за новия регулаторен период (от 1 юли 2018 година до 30 юни 2019 година). Това съобщи по време на брифинг председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, превърнал се в един от най-мразените хора в България.

За клиентите на ЧЕЗ "България", тоест в Западна България, повишението е в рамките на 1,75%, за EVN "България" - с 1,82%, а за Енерго Про одобреното увеличение е в рамките на 2,78 на сто.

Както се вижда, добруджанци отново са най-потърпевши от последния „подарък“ на КЕВР, което е и нещо нормално за СЕВЕРОИЗТОЧЕНИЯ регион на страната, където от векове хората са най-търпеливи, толкова търпеливи, че вече ни смятат за кръгли глупаци. И за цената на водата, и за крайно ниските заплати, и за ограбената и унищожена индустрия, и за ликвидираното животновъдство, и за пътната мрежа, превърната в гробница, и за практическото състояние на кома на десетки села…

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди