изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:50 EEST
УБИХА ОТ БОЙ ПРОФЕСОР, РАЗСЛЕДВАТ И ЛЮБОВНА ДРАМА    
Новини
След 22 часа в понеделник е бил подаден сигнал в полицията в Пловдив, че на бул. "Христо Ботев" е намерен мъж в безпомощно състояние. Минути след пристигане на лекарите човекът е издъхнал. Убитият вечерта в понеделник в Садово 70-годишен проф. Стефан Найденов Нейков е преподавател в Института по растителни генетични ресурси в град Садово и ВСИ в Пловдив. Разследващите потвърдиха новината, че нищят убийство чрез побой. Най-вероятно става въпрос за лични взаимоотношения.



Д-р Нейков се е прибирал вероятно към дома си, когато е бил спрян от някого, с когото се е скарал или пък е имал стара вражда с него. Не е изключено убиецът да го е причакал и да е планирал предварително зверството. Разследващите имат насоки кой е извършителят, все още няма задържан.

Проф. Нейков е бил учен, който е работел и преподавал в сферата на зърнените култури, тяхното отглеждане и възпроизвеждането на нови сортове.

Прокуратурата разследва всички версии. Извършителят не е студент, но се смята, че е подтикнат от студенти, на които е преподавал професорът.
Една от версиите, по които се работи в случая с пребития до смърт 70-годишен учен от института в Садово Стефан Нейков, е любовна драма. Това съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив. От там потвърдиха, че на доцент Стефан Нейков е нанесен побой. Видимо обаче, травматичните увреждания не са били толкова сериозни. Назначена е аутопсия, която да установи причините за смъртта на учения. В института по генетични култури в Садово са шокирани от смъртта му. Описват го като невероятно приветлив човек. Преди няколко години се е пенсионирал.

Двама съпрузи са заподозрени за убийството на университетския преподавател Стефан Нейков, съобщава TrafficNews.bg. Мъжът и жената са задържани и разпитвани в Криминална полиция. По непотвърдена информация вчера вечерта съпрузите са примамили Нейков като му устроили капан. Извели го с автомобил на безлюдно място, където му нанесли тежък побой. При побоя са използвали дървен кол. След това го върнали и изхвърлили тялото край Военна болница, където по-късно трупът е открит от минувачи. Автомобилът, до който е намерено тялото - сив "Фолксваген Поло" е собственост на сина на Нейков Мотивите за жестокото убийство в момента се установяват, но най- вероятно се касае за любовен триъгълник.

https://www.blitz.bg



 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди