изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:27 EEST
ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ ШОФЬОРИТЕ В ЧАСТНИТЕ ФИРМИ ЗА НЕПЛАТЕНИ АКТОВЕ И МНОЖЕСТВО НАРУШЕНИЯ    
Новини
Частни фирми ще бъдат проверявани за служители, които имат неплатени актове към Пътна полиция и множество нарушения, но въпреки това са назначени на длъжност „шофьор“. Такова предложение е направено след съвещание между няколко министерства, провело се в МВР, пише „Монитор“.


Причината за по-крутите мерки, които все още се обмислят, е големият пътен травматизъм в работно време, както и на път към работа. „Сериозен проблем е високата смъртност при пътувания по време на работа. През периода 2011-2017 г. по вина на водачи на фирми са загинали 685 и са били ранени 9137 граждани.

В тази статистика не са включени пътнотранспортните произшествия с участие на служителите от държавната и общинската администрация, както и пострадалите по време на работа като пешеходци и велосипедисти“, се казва в доклад на МВР, изпратен до Министерския съвет.

Парадоксално в обработването на данните е невключването в статистиката произшествията на служителите от държавната и общинската администрация, което буди многопосочни съмнения, включително и за корупция на много високо ниво, както и за използване на служебно положение за лични цели – от разхождането на лююбовници, до вършеното на услуги на партийно помазани семейства.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди