изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:18 EET
УЧЕНИК ОТ ДОБРИЧ ЗАПЛАШИ, ЧЕ НАПУСКА ЕЛИТНА ГИМНАЗИЯ ЗАРАДИ УЧИТЕЛ    
Образование Преподавателят по история и география в Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич Христо Димитров системно тормози определени ученици от паралелките с немски език, жалваха се потърпевши. Децата представят училището в национални състезания и олимпиади, след което Димитров ги наричал „зубрачи” и ги изпитвал на целия учебник. Обиждал ги постоянно, заплашвал ги, като през цялото време твърдял, че никой не може нищо да му направи, защото имал ТЕЛК.


Към момента в РУО – Добрич има няколко жалби срещу Димитров, потвърди Началникът на инспектората Жоро Тошков. Те са от родители, има и от ученици. Едно от момчетата е написало в жалбата си, че ако въпросният господин не бъде отстранен, то няма да се върне в училище, научи „Монитор” от близки на момчето. „Опитахме се да направим проверка по жалбите, но учителят е в отпуск до 9 юли. На 10 юли ще направим проверка и до 13-и РУО ще излезе със становище”, обеща Жоро Тошков.
Според колеги на Димитров, всичко започнало преди десетина години, когато той бил нападнат от кучета. Наложило се сложна операция на крака му след лекарска грешка. Колегите му дори събирали пари, за да му помогнат, докато е в болнични. Впоследствие преподавателят бил освидетелстван от ТЕЛК.
През годините постепенно започнал да се променя, разказват негови колеги. Ненавиждал паралелките с интензивно изучаване на немски език. Отнасял се явно дискриминационно към определени ученици. Травмирал ги непрекъснато, и то пред целия клас. Част от тормозените деца прибегнали до услугите на психолози.
Педагозите от Езикова гимназия са възмутени от неприличното поведение на Димитров. Част от тях признават, че изобщо не комуникират с него от години. Нямат обяснение защо  ръководството на гимназията не предприема нищо, след като нещата се знаят от години, а са преминали границата на търпението още в началото на изминалата учебна година.
В РУО – Добрич са пристигнали и писма в защита на Димитров, каза Жоро Тошков. Димитров е учител по история и география, а историята му е на сърце. Разкрепостен учител е, преподава интересно и по-голямата част от учениците го харесват, признават колегите му. Това обаче не му дава право да се държи арогантно с част от гимназистите, и то да афишира, че не подлежи на наказание, допълват те. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди