изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:48 EEST
МОСКОВСКА ХУДОЖНИЧКА ДАРЯВА 18 СВОИ ПЛАТНА НА ГАЛЕРИЯТА В КАВАРНА    
Култура Московската художничка Анна Варганова дарява 18 живописни платна от самостоятелната си изложба в Каварна на художествената галерия "Христо Градечлиев" по повод 35-ата годишнина от откриването на културния институт, съобщават от пресцентъра на общината.

Към художествения фонд от над 1000 творби на изтъкнати художници се прибавят и картини от Крайморска Добруджа на Варганова, която признава, че е влюбена в природата и местните хора. Заедно с морските пейзажи от Северния бряг авторката открива и образите на жените в село Българево и българските нестинари. Експозицията обобщава творческите послания в наслова "Добруджа".
Анна Варганова е космополитен човек и това прави погледът й към нашия живот, към местните забележителности още по-любопитен, заявява при откриването на изложбата Дарина Колишева, секретар на община Каварна. Сред първите посетители на експозицията "Добруджа", която ще остане в градската галерия до края на юли, са ценители от Русия, Румъния и Албания, посочват от общината.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди