изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:05 EEST
ОГЪН УНИЩОЖИ 200 ДЕКАРА С ПШЕНИЦА; ОТКРИХА И ЦЕННИ ДЪРВОРЕЗБИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСПЕДИЦИЯТА В РУМЪНИЯ    
Новини
Над 200 декара с пшеница са унищожени при пожар, възникнал на 8 юли в землището на село Сенокос, община Балчик, съобщиха от регионалното звено "Пожарна безопасност и защита на населението".  Сигналът е подаден около 15.20 часа в РС "ПБЗН" в Балчик. Той е бил за това, че е възникнал пожар в пшеничен масив в землището на с. Сенокос, собственост на частен земеделски производител.



От три дежурни екипа на пожарните служби в Балчик и Добрич пожарът е локализиран и потушен. Спасени са около 500 декара. Причините за възникването му се изясняват от служители на областната противопожарна дирекция. Образувано е досъдебно производство. В гасенето на общо девет пожара са участвали през миналото денонощия поделенията на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

**************************
По време на експедицията в Румъния в края на юни на екип от музейни специалисти от Добрич, Варна и Трявна, реализирана със съдействието на Варненската и Великопреславска митрополия, са били намерени и много дърворезби. 
Това съобщиха на пресконференция членовете на екипа. Според тях, изключително ценна находка е неизвестна досега олтарна двер на Витан Константинов. Тя е намерена в манастира Кокош. В църквата в Еникьой пък зографът Захария Цанюв е изобразил автопортрета си в икона с образа на Свети Никола, като художникът е направил това, без да излезе от църковния канон, разказа Люба Цанева от музея за зографско изкуство в Трявна.
НДТ – 10 юли 2008 г.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди