изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:49 EEST
FIAT се хвърли в реката от завоите на смъртта. Майка и син оцеляха по чудо след падане в 20 м. пропаст    
Новини
Отново тежко ПТП в печално известния участък от пътя между с. Тича и Котел. Завоите на смъртта отново припомниха за своето кръвожадно присъствие. За щастие на катастрофиралите и за слава Божия, майка и син от Велики Преслав оцеляха невредими в изключително тежко и зрелищно ПТП на два километра от входа на село Тича. Колата се е хвърлила в дерето  точно пред паметника на младеж от селото в завоя, който стана и негово лобно място. В района на инцидента пристигна и репортер на KOTELNEWS, който разговаря с потърпевшите.


Управлявалата FIAT Punto жена, с шуменска регистрация сподели:” Тъкмо беше спряло да вали, цялата пътна настилка беше много мокра. Познавам пътя, често пътувам оттук. Въпреки, че се движехме доста бавно, реших още да намаля с оглед на многото завои.С натискането на спирачките колата поднесе, последва удар в мантинелата, след което за части от секундата паднахме в дерето. Имахме късмет, че автомобила падна в реката почти по гуми и леко остана на една страна, което направи най-бързо и безопастно излизането ни от колата. Отдавам изключително значение на факта, че двамата със синът ми бяхме с предпазните колани. Искам да отправя апел към всички водачи винаги да ги ползват. Не мога да коментирам дали пътната настилка е виновна за произшествието ни.” Гражданин от община Котел, който чакаше да приключи евакуацията на колата от дерето, се възмути докога ще е така в този пътен участък. „След всеки дъжд или роса, тук непременно стават катастрофи, колко хора загинаха точно на това място в рамките на има няма 300 метра. Това асфалт ли е – погледнете как се плъзга.”


На мястото на катастрофата беше и общинският съветник Мастън Муртазов от ОБС Котел, който е бил един от първите, които са се притекли на помощ. С нескрито възмущение той също акцентира върху качеството на пътя и поиска всеки да си припомни имало ли е такива катастрофи в този участък преди той да бъде последно асфалтиран. Спонтанно съветникът реши да внесе предложение в ОС на входа и изхода на село Тича да се постави огромен билборд, на който да са поставени фотоси от множеството катастрофи тук, с което водачите да се респектират и вниманието им да бъде още по-повишено докато преминават опасния терен.
За около 30 минути пътя Омуртаг – Котел остана затворен, за да може специализираният автомобил на пътна помощ Котел да извади от пропастта леката кола.


KOTELNEWS припомня на всички водачи, че в този пътен участък  черната хроника споменава и  десетки жертви. Определени участъци предразполагат да се движите със скорост, която впоследствие  е прекалено висока, за да извършите адекватни маневри и действия. Неслучайно наричат отсечката „ЗАВОИТЕ на СМЪРТТА”. Не БЪРЗАЙТЕ! Нека всеки се прибере  при своето семейство и дом жив и здрав!!!

В тези няколко фатални километра на пътя село Тича – Котел, за десетина години в брутално тежки катастрофи загинаха над 11 души. Статистиката показва, че с летален край са били точно тези ПТП, когато пътната настилка е забележете мокра, не снежна. Нека бъдем не само отговорни в управлението на своите автомобили, но и да правим така, те да бъдат изправни и адекватно подготвени за съответните пътни условия и сезони на годината. KOTELNEWS Ви представя репортаж от мястото на инцидента.


http://kotelnews.com
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди