изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:14 EEST
ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ ФСГ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ЩЕ СЕ ОБУЧАВАТ В ИРЛАНДИЯ ПО „ЕРАЗЪМ+“    
ОбразованиеЧетирима представители на ФСГ „Васил Левски“ ще вземат участие в две обучения е град Дъблин, Ирландия. Те ще се проведат в периода от 23 юли до 3 август в Тринити Колидж.


Снежина Вутова и Хрисимира Костадинова - учители по английски език,  ще се обучават на тема: „CLIL in Dublin: Content and Language Integrated“ (СЕИО- Съдържателно езиково интегрирано обучение). В 10 дневното обучение на тема ”ICT for teaching - A practical course to incorporate Information Technology into teaching“ (ИКТ за обучение - Практически курс за прилагане на информационните технологии в преподаването и обучението) ще се включат също двама участници: инж. Ангел Христов - директор на гимназията и Милена Николова - ръководител на направление ИКТ.
Мобилносттите са финансирани по проект „Три стъпки към по-качествено професионално образование“,  договор номер:  2018-1-BG01-KA101-047253 на Програма „ЕРАЗЪМ+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Училищно образование“. Проектът беше разработен и спечелен от екип от учители в гимназията. Той  е със срок на изпълнение от 1.06.2018 г. до 31.05.2019 г. на обща стойност 19 030 евро. Основна цел на проекта е организиране на обучения за учители  за подобряване на равнището на ключовите им компетентности и умения и в резултат  - повишаване на постиженията на учащитe, качеството на образователния процес, в подкрепа на реформирането и модернизацията на професионалното образованието и обучението в българското училище. През месец ноември още двама участници ще бъдат обучени в 7-дневен курс в Сплит, Хърватска, на тема „CREATIVITY IN THE CLASSROOM AND DIFFERENT WAYS OF DISPLAYING IT“ (Творчество в класната стая и различни начини за представяне му).
„Очакваме чрез участието си в тази програма да подобрим и освежим идеите си, да научим нови методи за преподаване за да повишим мотивацията за учене на учениците. Очакваме да повишим качеството на практическото образование и да дадем европейско измерение на специализираното обучение, което на свой ред да доведе до привличането на повече ученици и разкриването на други професионални паралелки за посрещане на нарастващите нужди от квалифицирани икономисти на местния бизнес“ - казват от ръководството на гимназията.   
След приключване на обученията има планирани мероприятия за споделяне на опита придобит от тях в три основни направления, включващи представянето им пред колектива, демонстрирането на практическото им приложение и създаването на блог.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди