изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:44 EEST
РУМЪНСКИ ДЕЦА ЩЕ ТВОРЯТ ПО СТИХОВЕ НА ДОРА ГАБЕ В РОДНОТО Й СЕЛО; В. НАЙДЕНОВ ПРОВАЛИ СТАРТА НА ПРЕГОВОРИ ЗА АКЦИИТЕ НА ПФК &quo    
НовиниПоредица от пленери за деца от Румъния организира кметът на село Дъбовик, община Генерал Тошево, Стоянка Първева. Те започват на 12 и 13 юли, след това такива ще се проведат в селото на 2 и 3 август и 9 и 10 август. В пленерите ще участват деца от училището по приложни изкуства в Констанца. Пленерите се организират в родното село на поетесата Дора Габе по случай 120-годишнината от рождението й. Румънските ученици ще рисуват по нейни стихове, издадени на румънски език.

През миналата година кметът на Дъбовик също организира такива пленери с участието на деца от колежа по математика в Констанца. Тогава тук рисуваха пет деца. Сега се очаква по време на трите пленера да пристигнат общо около 20 деца.
**************************
В продължение на повече от час в сряда председателят на Общинския съвет Румен Иванов, зам.-кметът Иван Колев и цялата ПК по спорт и младежки дейности с председател Младен Матеев изчакваха представители на мажоритарния собственик на ПФК "Добруджа" да се отзоват на поканата на община Добрич за среща, насрочена за 16.00 часа, съобщиха от пресслужбата на кметството.
Целта на срещата е била да се започнат реалните преговори за изкупуване на акциите на мажоритарния собственик в съответствие с решението на Общински съвет от 24 юни. Поканата до мажоритарния собственик "КЛЦ - ТРЕЙД 2001"ЕООД е била изпратена на 3 юли. В своето писмо до представляващия фирмата Красимир Цонев кметът Детелина Николова уточнява, че ако датата на срещата не е удобна общината има готовност да я проведе в удобен ден и час за мажоритарния собственик. "В писмото си кметът изразява и надежда по време на срещата да бъде представен и лиценза на отбора по повод участието му в новия полусезон за професионалната футболна лига. До настоящия момент отговор от името на "КЛЦ - ТРЕЙД 2001" в община Добрич не е получен", информираха от пресслужбата.
НДТ – 11 юли 2008 г.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди