изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:58 EEST
НОСИТЕЛЯТ НА ГРАН ПРИ ОТ КОНКУРСА "НАДЕЖДИ, ТАЛАНТИ, МАЙСТОРИ" ЩЕ СВИРИ В МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ В РИМ    
Култура Носителят на Гран при в новото издание на международния младежки музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори" в Добрич ще получи ангажимент за концертна изява в Academia Musicale Praeneste в Рим, Италия, съобщават от общината, която организира форума. Жестът е на професор Фаусто Ди Чезаре, почетен председател на академията, който ще бъде и член на журито на конкурса.

Министерството на културата също ще отличи лауреати на форума - солисти инструменталисти във възрастовата група 14-17 години, с годишни стипендии. Международното жури ще бъде председателствано от професор Виктор Чучков.
Двайсет и второто издание на "Надежди, таланти, майстори" ще се състои в дните между 10-14 септември в Добрич, допълват от общината. Празникът на класическата музика отново ще привлече изпълнители - от шест до 35 години, разделени във възрастови групи, на пиано, цигулка, виола, виолончело. В конкурсната програма са включени и клавирни дуа, камерни ансамбли, формацията "Учител и ученик/ученици".
От сцената на "Надежди, таланти, майстори", в който досега са участвали инструменталисти от Европа, Азия, Северна и Южна Америка, Австралия, тръгва творческият път на именити вече изпълнители. Конкурсът е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов, съобщи кореспондентът на БТА за Добричка област Юлия Христова.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди