изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:15 EET
ДОБРУДЖАНЦИ, "СИНЯ ЗОНА" ВЪВ ВАРНА ЩЕ ФУНКЦИОНИРА РЕАЛНО ОТ ДНЕС    
Новини Мнозина добруджанци имат бизнес или работят във Варна, много повече често пътуват до морската ни столица, където паркирането е изключително проблемно. Затова сметнахме, че тази информация ще ви е полезна. Какво трябва да знаем за функционирането на "Синята зона"?:


- Спирането за 30 мин. ще се заплаща само чрез мобилно приложение. "Виртуален паркинг метър" ще дава възможност да се избере период на престой от 30 минути до 3 часа. Заплащането може да става още чрез SMS или в брой – в търговски обекти в центъра, които са отбелязани със специален стикер.
Синята зона ще бъде разделена на "Център" и "Широк Център, като двете зони ще имат общо 10 подзони. „Център“ се заключва между булевардите "Христо Ботев", "Мария Луиза", "Осми Приморски полк", "Цар Освободител", "Приморски" и ул. "Девня". „Широк Център“ се ограничава между улиците "Кракра", "Беласица" и "Д-р Пискюлиев", бул. "Владислав Варненчик", улиците "Дрин", "Пирин", "Битоля", "Братя Бъкстон", бул. "Чаталджа", "Генерал Колев", "Царевец", "Осми Приморски полк", ул. "Капитан Рончевски", ул. "Васил Друмев", бул. "Княз Борис I", бул. "Цар Освободител", бул. "Осми Приморски полк", бул. "Мария Луиза" и бул. "Христо Ботев".

Според одобрените условия между 300 и 350 лева месечно ще струва абонаментът за паркиране на служебни автомобили в зоните "Център" и "Широк Център" на бъдещата "Синя зона" във Варна. Цените на година ще са съответно 3300 лева и 3850 лева с ДДС. За всички улици и площади общинска собственост, таксата ще е 120 лева на месец или 1320 лева за 12 месеца.

Цената за паркиране на час за всички граждани и гости на Варна ще е 1 лев. 55 лева годишно или пет лева на месец ще плащат живеещите в обхвата на "Синята зона". Цената за платено паркиране за търговци ще е по 150 лева месечно и по 1650 лева годишно за зона "Център". По 120 лева на месец или 1320 лева за 12 месеца ще е същата такса, но в "Широк Център".

Общо 3200 ще са паркоместата в "Синята зона" в центъра на града. От тях 110 ще са за хора с увреждания. Ще бъдат издадени 2500 разрешения за живущи в зоната и 200 разрешения за фирми.

Кратковременното паркиране ще се заплаща по три начина - с СМС, с интернет приложение "Виртуален паркинг метър"(ВМП) и в брой чрез "Публичен Виртуален паркинг метър"(ПВПМ).

В зоната "Широк Център" е планирано да има 4000 паркоместа, от които 150 ще са за хора с увреждания.

Разрешенията за живущи в зоната ще са 3500, а за фирми - 100. Служебните абонаменти ще са общо 150.

Режимът за платено паркиране в "Синя зона" ще е валиден в работни дни в часовия диапазон от 9 до 19 часа.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди