изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:21 EET
ТОВА СА НАЙ-ОТВРАТИТЕЛНИТЕ ХРАНИ ПО СВЕТА, КОИТО ХОРАТА НАИСТИНА ЯДАТ    
Любопитно Няма съмнение - тенденцията за пътуване с цел изучване на храна е в разгара си и хиляди хора всеки ден опитват различни местни специалитети, пише профит.бг. Но не всички храни са вкусни, защото част от тях са буквални отвратителни. И макар че надали ще можетеда вкусите от тях, не пречи да разберете кои са те и да обогатите гастрономическите си познания.



КАЗУ МАРЗУ, ИТАЛИЯ


Чудите ли се какво ще стане, ако оставите пита сирене на открито в продължение на три месеца? Отправете се на пътуване до Сардиния и няма да ви се налага да се чудите повече. Италианският остров не само е дом на някои от най-райските плажове в света, но и на Казу Марзу - сорт на популярното пекорино, но завзет от червеи. Заради потенциалната опасност от инфекции то е забранено в ЕС и може да го купите и опитате само в Сардиния.

БАЛУТ, ФИЛИПИНИТЕ


Балут е почти оформено пате, което още не се е излюпило. "Възрастта" на бебето вътре в черупката варира в зависимост от това къде сте и колко плащате, но със сигурност ще консумирате пера и кости, което трябва да е доста гадно чувство, дори ако месото не е технически развалено.

ВЕКОВНО ЯЙЦЕ, КИТАЙ


Искате ли да опитате яйце, което има вкус на гнило и развалено? Ако сте ентусиасти, вземете полет до Шанхай или Гуанджоу и попитайте за място, където можете да намерите pí dàn - "вековно яйце". Добрата новина е, че те не са на 100 или дори на 10 години, а се приготвят дълго време (обикновено месеци) по доста странен начин (потапяне в кал или глина) - практика, която съществува от векове. Процесът води до натрупването на сяра и амоняк в жълтъците им. Другите страховити последствия включват кехлибарен цвят и шарки, подобни на снежинки, които се появяват на външната страна на яйцето в резултат на кристализация на солта.  https://www.blitz.bg



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди