изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:08 EEST
В „ХОБИСКЛУБ“ ОБСЪЖДАХА АКТУАЛНИ ПРОБЛЕМИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ    
Общество На поредната си среща членовете на „ХобиСклуб” изслушаха беседата на инж.Пенчо Петров за актуалните проблеми за развитието на България. Бяха  разгледани въпросите на икономическото развитие на българското общество, както и най-новите възможности за икономически подем, произтичащи след  инвестиционния форум в София от 6-7 юли т.г. между правителствените ръководители и бизнес средите на Китай и страните на Централна и Източна Европа. 


Лекторът посочи много и същевременно интересни факти и примери, с които китайските инвестиции ще окажат живително въздействие върху цели сектори на българската икономика, като: пътна инфраструктура, земеделие, търговски експорт на храни и продукти, туризъм, финансов мениджмънт и др. Бе подчертано, че инвестиционния форум в София се явява като една уникална възможност за развитие на икономиката на България във времето, когато практически е започнала световната търговска война между САЩ, ЕС, и Китай. 
Беседата предизвика оживена дискусия. Бяха разисквани много допълнителни въпроси и примери от икономически, технически и законодателен характер, пряко свързани с тематиката на лекцията. Най-активните участници поискаха да увековечат срещата си с инж. Пенчо Петров.

Иван ТОДОРОВ - „ХобиСклуб”


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.42 секунди