изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:22 EEST
ТАЛАНТЛИВ ВЪЗПИТАНИК НА СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” - С НОВА НАГРАДА    
Образование Едно от талантливите деца на СУ „Св. Климент Охридски” за пореден път извоюва първо място в Национален конкурс, съобщават от училището. Петър Трифонов е ученик от шести „а“ клас. През учебната 2017/2018 г. той участва в няколко национални конкурса и успя да грабне първите награди.


В първия национален ученически конкурс „Времена и будители”, организиран от Националния музей на образованието и Регионалното управление на образованието – Габрово, под патронажа на Министерството на образованието и науката, Петър спечели първо място и лично бе поздравен от заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева. В конкурса се включиха над 200 индивидуални и групови участници от над 25 града и населени места.
Петър Трифонов бе участник и в Националния ученически конкурс, посветен на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски.
Неговото есе „Моят Левски“ бе включено в сборника „Млади възрожденци“, създаден от деца.
Последният успех на Петър е участието му в Четвъртия национален конкурс ,,Вазовата България“. Талантливият ученик спечели достойното първо място с разказа „Родно място“.
През 2017 г. в Националния ученически конкурс “Вазовата България” участваха над 320 ученици от V до XII клас от цялата страна и ученици от българските училища в чужбина, с творби в следните категории: лично творчество, музикално изпълнение, рисуване, фотография, драматизация и презентация. В тазгодишния конкурс броят на участниците бе двойно по-голям. Така наградата на Петър Трифонов става по-ценна за него и за Фамилия Охридски.
Интересът към родното и към нашите безсмъртни будители е достоен за пример както за връстниците на Петър, така и за всеки българин. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди