изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:30 EEST
ДЕЦА РАЗПРОСТРАНЯВАТ „9 ЗЕЛЕНИ ИДЕИ“    
Екология Наред с участието в разнообразните и интересни клубни занимания, децата от Летен детски клуб „Играй и учи” на Регионална библиотека „Дора Габе” се включиха в дейностите по проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”.


Този проект се реализира с подкрепата на фондация „Глобални библиотеки” – България, в изпълнение на договор  с Министерството на културата.
Деца от СУ „Димитър Талев”, съвместно с библиотечни специалисти, създадоха флаери с полезни „зелени факти и съвети” за екологосъобразно поведение (единствената хартия, използвана за целите на проекта).
Доброволци от Летен детски клуб, които от години го посещават и от тази година помагат на библиотекарите в клубните дейности, приеха каузата на проекта като своя и заедно с част от най-активните малчугани от клуба раздаваха на гражданите и гостите на Добрич листовки с „9 зелени идеи”. Идеята е да се повиши информираността на местната общност и формирането на екокултура.
В разгара на голямото лятно четене и в сектор „Работа с деца” библиотечните специалисти раздаваха на деца и родители създадените за целите на проекта флаери и разясняваха къде могат да намерят актуална онлайн информация по екологични теми на сайта на библиотеката.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди