изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:21 EET
Смятам Путин за съперник в добрия смисъл на думата, заяви Доналд Тръмп    
По светаСмятам руския президент Владимир Путин за съперник, но в добрия смисъл на думата, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на съвместна пресконференция с руския си колега след преговорите им в Хелзинки, предаде ТАСС.     "Нарекох го съперник, съперник в добрия смисъл на думата. И смятам, че думата "съперник" в случая е комплимент", каза Тръмп.     Отношенията между Вашингтон и Москва никога не са били по-лоши от сега, но положението се промени след американско-руската среща на върха в Хелзинки, добави той.


    "Дори във времето на напрежение през Студената война, когато светът беше съвсем различен от сегашния, САЩ и Русия бяха в състояние да поддържат траен диалог. Но отношенията ни никога не са били по-лоши, отколкото сега. Все пак това се промени преди около четири часа, убеден съм в това", каза Тръмп.
    Той изрази увереност, че Русия ще сътрудничи на САЩ в усилията по денуклеаризация на Северна Корея и че с Путин са се договорили да продължат започнатите обсъждания.
    "В интерес на страните ни е да продължим тези дискусии и се договорихме да го правим. Уверен съм, че в бъдеще ще се срещаме често и разчитам, че ще можем да решим всички проблеми, които обсъдихме днес", каза Тръмп.
     "Дипломацията и съвместната работа са за предпочитане пред конфликтите и враждебното отношение, продуктивният диалог е добър не само за САЩ и за Русия, но е добър и за целия свят", отбеляза президентът на САЩ. Той нарече диалога си с Путин в Хелзинки "прям, открит и дълбоко продуктивен".     http://www.bta.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.78 секунди