изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:20 EET
ОБЩИНА ДОБРИЧ КУПУВА “ОРЛОВЕЦ”; УЧЕНИ ОТРИХА ПЪРВАТА ПТИЦА НА ЗЕМЯТА    
Новини Община Добрич купува отбора на “Орловец” от село Победа, научи НДТ от Иван Иванов - член на спортната комисия към Общинския съвет в Добрич. “В началото на следващата седмица ще финализираме сделката. Двете страни вече се договорихме и тимът ще стане общински. С това решение Величко Найденов вече няма да има възможност да изнудва Общинския съвет и цялата спортна общественост за своя дял с акциите в ПФК “Добруджа” АД.


Стигнахме до този вариант, тъй като искаме да запазим футбола в Добрич. След като г-н Найденов отказа да закупим акциите и да се яви в уречения от нас ден и час, решихме да закупим “Орловец”, за да може феновете на футбола да гледат мачове в Добрич” - заяви Иван Иванов. Целта на новия общински клуб щяла да бъде първото място във “В” група и догодина да играе в “Б” група. “Знам, че това решение на проблема, с който се сблъскахме, може да не се хареса на феновете, защото новият клуб няма да замени отбор с 90-годишна история, но да се сърдят на Величко Найденов, че доведе нещата до това положение” -  допълни Иванов. Той каза, че до дни ще се разбере как ще се казва новият тим. Част от вариантите са “Добруджа 2008” или “Добруджа-Орловец”.
    ***************************************
     Палеонтолози откриха необикновена праисторическа птица, която прилича на летящо влечуго, живяло преди повече от 235 милиона години. Kuehneosaurus се носил плавно през субтропичните гори в Европа, като използвала люспести криле, които го пренасяли на разстояние повече от 9 метра. Експерти казват, че влечугото, приличащо на гущер, достигало до 0,6 метра дължина и използвало израстъци на ребрата си, за да се придвижва. Научното общество са обединени около идеята, че птиците са произлезли от влечугите преди 50 милиона години, като по този начин правят Kuehneosaurus първата птица, живяла на Земята.
     Германският палеобиолог Коен Щайн, който ръководи изследването, каза: ‘Не сме си и помисляли, че Kuehneosaurus може да бъде толкова активен във въздуха. Но всички теории досега се базираха на предположения. Така че ние решихме да построим модели да ги тестваме във въздушен тунел във Факултета по аероинженерство на университета в Бристол’.
НДТ - 17 юли 2008 г.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди