изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:56 EEST
„АЛБЕНА“ И „БЯЛАТА ЛАГУНА“ СА СРЕД 13-ТЕ НАЙ-ЧИСТИ ПЛАЖОВЕ В БЪЛГАРИЯ    
Туризъм
Кои са най-мръсните и най-чистите плажове в България провери Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна” по Нова тв. В зависимост от нивото на замърсеност плажовете се категоризират на лоши, задоволителни, добри и отлични. Тази година 13 плажа по родното Черноморие могат да се похвалят с международния екосертификат „син флаг”. За сравнение - в Гърция те са 519. Това са „Бялата лагуна”, „Албена”, „Слънчев ден”, „Елените”, „Слънчев бряг”, „Оазис”, „Дюни” и плажовете край Несебър, Св. Влас, Поморие и Созопол. Замърсявания, макар и под нормите, бяха намерени във водата край Варна, Камчия, Бяла, Царево и Синеморец.


Експертите поясняват, че дори стойностите на замърсяване да са около допустимите нива, опасност за здрави хора няма. Също така не бива да влиза в морето след дъжд най-малко 24 часа. Проби от водата се взимат на всеки две седмици от близо 100 плажа по Черноморието по график, изготвен още в началото на сезона.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди